Megkérdezték Semjén Zsoltot a pápalátogatásról: A válaszát még Müller Cecília is megirigyelheti

Mindössze egyetlen linkkel reagált.

Ungár Péter, az LMP politikusa írásbeli választ igénylő kérdést tett fel Gulyás Gergely kancelláriaminiszternek Ferenc pápa budapesti látogatásával kapcsolatban.

Ungár kérdésében idézte a National Catholic Register egyházi újság értesüléseit, amelyek szerint Ferenc pápa magyarországi látogatása során nem akar találkozni Orbán Viktoral és Áder János köztársasági elnökkel sem, ezért Erdő Péter bíboros, a Magyar Katolikus Egyház feje és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a múlt héten Rómában próbált egyeztetni a pápa programjáról.

Az LMP képviselője azt szerette volna megtudni, hogy

ennek a találkozásnak mi lett az eredménye, illetve mik azok a kifejezett okok, amik miatt Ferenc pápa nem akart személyesen találkozni Orbánnal és Áderrel.

Ungár kérdésére Gulyás Gergely helyett Semjén Zsolt válaszolt.

A miniszterelnök-helyettes mindössze egyetlen linket küldött reakcióként.

Semjén azt az Index-cikket linkelte, amelyben a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia szerdán kiadott közleményét ismertetik. Ebben az MKPK Titkársága azt közölte, hogy az Eucharisztikus Kongresszus zárómiséjét megelőzően a tervek szerint Ferenc pápa külön találkozni fog a magyar állam vezetőivel, Áder János köztársasági elnökkel, Orbán Viktor miniszterelnökkel, a kormány tagjaival, és más magas rangú állami vezetőkkel.

Semjén Zsolthoz hasonló, mindössze egy linket tartalmazó választ korábban Müller Cecília országos tisztifőorvos is többször küldött az ellenzéki képviselők kérdéseire. Így legutóbb Orbán Viktor egyik interjújához irányító linket küldte vissza Szél Bernadett covid-halálozással kapcsolatos adatigénylésére.

 

Valódi Hírek