Kiderült: Több százmillió forint uniós támogatást markolt fel a fideszes parlamenti képviselő családjának cégbirodalma

Szekszárd volt polgármesterének és családjának jól megy az üzlet.

Több mint kétmilliárd forint bevételt és 185 millió forint profitot könyvelt el tavaly Horváth István Tolna megyei fideszes országgyűlési képviselő és családja cégbirodalma – írja a 24.hu a társaságok pénzügyi beszámolóira hivatkozva.

Szekszárd volt polgármesterének családi cégei ugyanakkor az elmúlt években komoly uniós támogatást kaptak: két állattenyésztéssel foglalkozó társaság is vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült, így

a Horváth család érdekeltségei összesen csaknem egymilliárd forint brüsszeli forráshoz jutottak.

A támogatások egyik kedvezményezettje a hivatalosan Horváth feleségének tulajdonában álló Bikácsi Agrár Kft. A cég öt részletben összesen

472 millió forintot nyert el egyebek mellett saját húsüzem létrehozására és szarvasmarhatelep-fejlesztésre.

A Bikácsi Agrár tavaly 462 millió forint bevétel könyvelt el, ami több mint az ötszöröse a néhány évvel korábbinak. Emellett 12 millió forintos nyereséget tudott elérni.

A másik európai uniós támogatáshoz jutó cég a Horváth István és lánya érdekeltségébe tartozó Bafami Sertéstenyésztő és -Hízlaló Kft., amely

487 millió forintot nyert el sertéstelep fejlesztésére.

A politikus vezetése alatt álló társaság több mint egymilliárd forint bevételt és 122 millió forint profitot ért el tavaly. A cég Gerjenben hajt végre állattenyésztőtelep-fejlesztést, aminek összköltsége egymilliárd forint.

Horváth István közvetlen érdekeltségébe tartozik az országosan ismert szőnyeg-, lamináltpadló- és függönyértékesítéssel foglalkozó Diego áruház szekszárdi franchise üzlete is. A cég tavaly 200 millió forintos bevétel mellett 25 millió forint hasznot termelt.

A képviselő nem vette ki a profitot, viszont nem sokkal karácsony előtt beszerzett egy BMW X5-ös luxusterepjárót, ami csaknem 20 millió forint lízingkötelezettséget jelent a cég számára.

A politikus felesége, testvére és az édesanyja tulajdonában álló PBO-Road betéti társaság, amely három Mol benzinkutat üzemeltet tavaly 438 millió forint bevétel mellett 26 millió forint hasznot hozott. Ebből a társaságból tízmillió forint osztalékot vettek fel a tulajdonosok.

(24.hu nyomán)

(Kiemelt kép: MTI)

Valódi Hírek