Így úszhatja meg a nyomozást az óriási bűncselekményekkel gyanúsított Farkas Flórián

Mindig vannak kiskapuk.

Öt éve folyik a nyomozás a Farkas Flórián által irányított Híd a munka világába nevű program kapcsán. Ezzel kapcsolódóan írásbeli kérdést tett fel Vadai Ágnes, a DK országgyűlési képviselője.

A nyomozó hatóságok a Híd a kétharmad világába programot teljesítik?” — kérdezte a politikus Polt Péter legfőbb ügyésztől. A nyomozás olyannyira régóta tart, hogy még az előző parlamenti ciklusban indult, és azóta nem született semmilyen döntés a témában.

Polt a válaszában leírta, hogy ez idáig

5 gyanúsítottat hallgattak ki „különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette

és más bűncselekmények gyanúja miatt„. A dokumentumban azt is említette, hogy a nyomozás határideje 2021. december 10-én jár le.

A 24.hu kiemelte, hogy — bár Polt Péter nem tért ki rá — a nyomozás határideje egy alkalommal, legfeljebb fél éves időtartammal meghosszabbítható, így

akár 2022. június 10-ig, a jövő évi országgyűlési választás utánig is elodázható a nyomozás.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a Híd a munka világába program kapcsán 2015 óta nyomoz. Az akkoriban még Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter által vezetett tárca korábban 1 milliárd 600 millió forint visszafizetésére kötelezte a roma önkormányzatot, amelynek többségét akkor még a Farkas Flórián vezette Lungo Drom nevű nemzetiségi párt adta.

Figyelemreméltó tény, hogy az összegből 1 milliárd 300 millió forintot elengedett a kormány, így a tartozás mindössze 300 millió forintra zsugorodott.

Farkast egyébként országgyűlési képviselői mentelmi joga miatt ki sem hallgatja a nyomozó hatóság.

(24.hu nyomán)

Valódi Hírek