György István szerint annyira sikeres a kormány, hogy már az USA-t is megelőzte Magyarország

Az oltási munkacsoportot vezető politikus szerint világszínvonalú munkát végez a magyar kabinet.

Megtartotta pénteki járványügyi tájékoztatóját az operatív törzs. György István, az oltási munkacsoport vezetője arról számolt be, hogy más országokban szigorú járványügyi intézkedések vannak érvényben, Magyarországon azonban szabadabban zajlik a nyár. Azt azonban nem említette, hogy számos, Magyarországgal szomszédos államban már korábban kivezettek számos korlátozó intézkedést.

A munkacsoport-vezető elmondta, Magyarországon már a népesség 54% megkapta a koronavírus elleni védőoltás első dózisát. Ezt követően felsorolt néhány országot, amelyekben kevesebb védőoltást adtak be, mint Magyarországon.

Szerinte világszínvonalú teljesítményt nyújtottak az oltásban közreműködő szervek.

Az első oltásban részesülők száma megközelíti az 5 millió 240 ezret, a második dózissal beoltottaké pedig a 3 millió 800 ezret is meghaladja. György szerint aki fel akarta venni az oltást, az már javarészt megkapta azt.

Az oltási munkacsoport vezetője szerint tömeges oltási programra a jövőben már nem lesz szükség. Ez alapján a második oltások beadását követően kevesebb kórházi oltópontot fognak fenntartani.

A következő időszakban jellemzően Pfizerből, illetve Sinopharmra lehet számítani az újonnan regisztráltaknak. A Szputnyik-, Moderna- és Janssen-oltások már csak korlátozott számban elérhetők, az AstraZeneca-vakcinákkal pedig a második körös oltások zajlanak. A vakcinarendeléseket innentől javarészt a háziorvosok kapják.

György István szerint nem kell oltóanyaghiánytól tartani, ugyanis a következő hónapokban több millió adag érkezik majd a különböző szállítmányokból.

Innentől a Magyarországon élő külföldiek és a külhoni magyarok oltására is lehetőség van.

Az oltási munkacsoport vezetője, Kőbánya korábbi polgármestere ezután „váratlanul” elkezdett a baloldalra mutogatni Trianon 101. évfordulója kapcsán, ugyanis

szerinte az ellenzéknek nem fontosak a határontúli magyarok,

szemben a nemzeti kormánnyal„. Elmondása szerint a kormány félti őket, ezért szeretnék, ha ők is felvennék az oltást.

Ezután mentegetőzve elkezdett gyurcsányozni. „A magam részéről különösen aggasztónak tartom, hogy az a Gyurcsány áll a baloldal élén, aki intenzív gyűlöletkampányt folytatott a külhoni magyarok ellen” — jelezte indoklás nélkül, egy szöveget felolvasva. Ezzel szemben tény, hogy Gyurcsány Ferenc csupán a DK vezetője, nem pedig a teljes ellenzéké.

Kiss Róbert rendőr alezredes a tavaly óta fenntartott határellenőrzésekkel kapcsolatos adatokat ismertetett. Kiemelte, hogy több országgal folyamatban vannak a magyar védettségi igazolvány elfogadásával kapcsolatos tárgyalások.

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a napi koronavírusos esetek számát ismertette. Az elmúlt 24 órában 269 új fertőzöttet azonosítottak, valamint 26 személy halt meg a járvány következtében.

Elmondta, folyamatosan csökken az aktív fertőzöttek száma, jelenleg 64.648 főt tartanak számon, közülük 702 személyt kórházban ápolnak, 78 fő pedig lélegeztetőgépen fekszik. Az új, indiai mutánssal összesen 3 főt diagnosztizáltak.á

A teljes videót itt lehet megnézni:

(Operatív törzs/YouTube)

Valódi Hírek