Túlfeszítette a húrt a járvány alatt Zanzibáron hasát süttető polgármester — Itt a legújabb svindlije

Semmiből nem tanul.

Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy Kaszanyi József, Mende Fidesz-közeli független polgármestere éppen akkor ment családjával óceánjárós kirándulásra, amikor Orbán Viktor arra kérte a tehetős magyarokat, hogy halasszák el luxusutazásaikat. A politikus felhőtlen zanzibári nyaralásáról akkor Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő osztotta meg a képeket Facebook-oldalán.

Később az is kiderült, hogy a polgármester mindösszesen 140 millió forint értékben kapott családjával együtt uniós támogatásokat. Ennek egy részét a vidékfejlesztési program keretösszegéből kapták, amelyből falusi vendégházat, valamint vágóhidat építhettek.

Hadházy most újabb szeletét fedte fel a polgármester ködös ügyeinek Facebook-oldalán. Kiderült, hogy építési vállalkozóként a saját maga által vezetett önkormányzatot használja fel arra, hogy jól menjen a szekér:

„Emlékeznek még Kaszanyi József mendei polgármesterre? Ő az, aki a járvány közepén Zanzibáron pihente ki a fáradalmakat, miközben az is kiderült, hogy lényegében önmagának osztja az úgynevezett LEADER-pénzeket.

Helyi barátainktól azóta megtudtam, hogy a polgármester sok egyéb mellett építési vállalkozóként is működik, és

a saját maga által vezetett önkormányzatot használja fel arra, hogy jól menjen a szekér.

A recept egyszerű: a faluszéli földeket a polgármester összevásárolta, majd az önkormányzat az építési szabályzat módosításával lehetővé tette akár 800 új lakás felépítését.

A telkek ára ebben a pillanatban hatalmasat ugrott, Kaszanyi pedig apportálta is ezeket a saját cégébe, amely már hirdeti is hogy „a Hétdomb lakópark ideális megoldás azok számára, akik szeretik a természet közelségét”.

Azt mondjuk nem tudom, hogy aki kiköltözik ide, a faluszéli lakótelepre, hogyan jut majd be minden nap a fővárosba az amúgy is katasztrofális 31-es úton, vagy hogy a gyerekeik hogyan férnek majd el a helyi óvodában, de a polgármester úrnak biztosan szép hasznot hoz az üzlet.

Az építésügy általában is a korrupció melegágya Magyarországon,

hiszen óriási pénzeket lehet csinálni egy-egy megfelelő önkormányzati döntéssel.

Kaszanyi József ebben a kategóriában is kiemelkedőt alkotott, hiszen teljesen szenvtelenül a saját magánbizniszét intézteti az önkormányzattal. 2022 után sok dolgunk lesz ezen a területen is: vissza kell adni az önkormányzatok építéshatósági jogait, de közben arra is figyelni kell, hogy megfelelő ellenőrzéssel zárjuk ki az ilyen visszaélések lehetőségét.

Valószínűleg szükség lesz arra is, hogy valamilyen formában megadóztassuk a telkek átminősítéséből keletkező extraprofitot is.”

Az ügyről >>ITT<< találsz bővebb információt, Hadházy posztját pedig itt tudod elolvasni:

 

Valódi Hírek