Nem tart több napi sajtótájékoztatót az operatív törzs, mert elmúlt a járvány (+videó)

Elbúcsúztak.

Kiss Róbert alezredes az operatív törzs utolsó napi sajtótájékoztatóján az 5 millió beoltottról és a feloldásra kerülő intézkedésekről beszélt.

Elmondta, megszűnt a kijárási tilalom, és eddig összesen majdnem 70 ezer emberrel szemben intézkedtek, emellett már nem kötelező a maszkviselés sem a közterületeken, eddig 73 132 emberrel szemben kellett intézkedniük.

Az alezredes hozzátette, a legtöbb beltéren, mint az ügyfélfogadási helyszíneken, tömegközlekedési eszközökön ugyanakkor továbbra is maszkot kell viselni. Az 500 fölötti létszámú események, illetve a zenés táncos rendezvények pedig csak védettségi igazolvánnyal látogathatók.

Kiss Róbert kiemelte,

a határon június 23-ig fenntartják az ellenőrzést.

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ vezetője ezt követően ismertette a napi járványadatokat:

164 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 802 510 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 21 beteg, így az elhunytak száma 29 581 főre emelkedett. 1417 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 159-en vannak lélegeztetőgépen

A magyar lakosság átoltottsága 51 százalék – mondta Galgóczi, aki továbbra is arra biztatott, hogy aki még nem tette, az regisztráljon, és oltassa be magát koronavírus ellen.

A külhoni magyaroknak, akik már szintén regisztrálhatnak a vakcinára, azt üzente: akiknek érvényes regisztrációja van, azok külön értesítés nélkül, közvetlenül foglalhatnak időpontot az EESZT rendszerében.

Illetve még mindig félmillióan vannak azok, akik regisztráltak, de nem éltek az oltás lehetőségével – közölte Galgóczi.

„A járvány elmúltával az operatív törzs is már csak készültségi fokozatban működik tovább, így napi sajtótájékoztatót sem tartunk a továbbiakban”

– jelentette be Kiss Róber alezredes a tájékoztató végén, hozzátéve, ugyanakkor legközelebb pénteken állnak a sajtó rendelkezésére.

A teljes videót itt tudod megnézni:

Valódi Hírek