Merkely Béla úgy tudja, Magyarországon sem most, sem szeptemberben nem lesz negyedik hullám

A Semmelweis Egyetem rektora nagyon optimistán nyilatkozott a TV2 Propagandájának.

„Nem lesz negyedik hullám, se most, sem pedig szeptemberben.

Nem tud egy olyan mutáció kialakulni, ami Magyarországon ismételt járványt okozzon, mert nagyon magas az átfertőzöttség, és nagyon magas az átoltottság is, és nemcsak egy fajta vakcinával oltottak, hanem sok fajta vakcinával. Én örülök annak, hogy nemcsak egy vakcinára épül a magyar védekezés, mint sok országban”

– mondta Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora a TV2 Propaganda című műsorában.

A rektor hozzátette, szerinte

2022-ben már nem lesz covid, Magyarországon pedig már nyárra eltűnik a járvány.

„Covid-esetek lesznek, de azoknál, akik be vannak oltva, vagy átestek a betegségen és még be is vannak oltva, ott komoly történet nem lehet”

– vélekedett Merkely, aki szerint ha bárki megpróbálja ezt „oltás nélkül megúszni, az lehetetlen feladatra vállalkozik”, ezért csak idő kérdése, hogy mikor kapja el a vírust.

A rektor a vakcinák hatásosságáról is optimistán beszélt, elmondása szerint ugyanis azok akár félévnél is tovább nyújthatnak védelmet.

„Én biztos vagyok benne, hogy az oltás sokkal tovább tart, mint fél év.

Ennek ellenére van olyan oltás [gyártó], aki azt mondja, hogy hát biztosan kell majd egy harmadik, mert ezt biztos el akarja adni”

– mondta Merkely, aki ezzel azt is sugallta, hogy a harmadik oltás mögött üzleti érdekek állhatnak.

A rektor egyébként a műsorban bemutatta a Semmelweis Egyetem covid-osztályát és körbe is vezette a TV2 stábját, illetve Till Attila műsorvezetőt. Holott márciusban, amikor 28 szerkesztőség közös közleményben kérte a kormánytól, hogy engedje be az újságírókat és a kamerákat az egészségügyi intézményekbe, hogy megmutathassák valóságot a járvány alatti állapotokról.

Kovács Zoltán kommunikációs államtitkár viszont a sajtó kérésére a Facebookon azt írta, hogy „a kórházakban gyógyítani kell, nem kamerázni”, Orbán Viktor szerint pedig „nem most kell bemenni a kórházakba kamuvideókat és álhíreket gyártani”.

(telex.hu nyomán)

Valódi Hírek