FRISS: Választási megállapodást kötött a DK és a Liberálisok (+videó)

Kölcsönösen támogatják egymást az előválasztáson.

Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje és Bősz Anett, a Liberálisok elnöke szombaton közös sajtótájékoztatón jelentette be: a Demokratikus Koalíció és a Magyar Liberális Párt megkötötte választási megállapodását, ennek értelmében több választókerületben támogatják egymás jelöltjeit az ellenzéki előválasztáson.

Dobrev a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott:

„Megtiszteltetés számomra, hogy a Liberális párttal együttműködve indulhatunk neki a kampánynak, hogy az ő logóik fogják színesíteni jelöltjeink plakátjait, és hogy engem, mint miniszterelnök-jelöltet támogatnak az előválasztáson.”

Hozzátette, a bizalom kölcsönös: a DK Pest megye 1. számú választókerületében

Bősz Anettet,

Borsod-Abaúj-Zemplén megye 7. számú választókerületében pedig

Sermer Ádámot,

a Liberálisok ügyvivőjét támogatja az előválasztáson.

Bősz Anett az előválasztás fontosságát hangsúlyozva elmondta: közös küldetésüknek tartják, hogy a legalkalmasabb jelöltekkel induljanak neki a választásnak, mert 2022-ben le kell váltaniuk a Fidesz-kormányt.

„A Liberálisok a DK-val együttműködve mindent meg fognak tenni ezért, mert nem tűrhetjük tovább, hogy a kormány tovább rombolja a szabadságot és a jogállamot.

Dobrev Klára a legalkalmasabb arra, hogy vezesse a demokrata szövetséget, legyőzze Orbán korrupt rendszerét és létrehozza az új magyar köztársaságot,

a Liberálisok pedig minden támogatást és segítséget megadnak ehhez”

– jelentette ki Bősz Anett.

Videó:

.

Valódi Hírek