Operatív törzs: Most már SMS nélküli is szabadon foglalható időpont a Pfizer oltására (+videó)

Az elérhető vakcinák száma pedig meghaladta a regisztráltak számát.

199 ezer adag Pfizer-vakcinára lehet mostantól időpontot foglalni, az oltás csütörtöktől vasárnapig tart – mondta György István államtitkár, az országos oltási munkacsoport vezetője az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján.

Az államtitkár közölte, a beoltottak száma 4 790 996 fő, közülük 2 774 416 fő már a második oltását is megkapta.

György elmondta,

a kormány jelenleg is, a mai ülésén tárgyalja az ötmillió beoltott után bevezetésre kerülő intézkedéseket.

A regisztrált 5,1 millió fő 85 százaléka kapta meg az oltást, viszont az államtitkár szerint már sokkal több vakcina van az országban, mint ahányan kérik az oltást.

Folyamatosan lehet időpontot foglalni a Sinopharm-vakcinára, ebből az oltópontokra és a háziorvosokhoz szállítanak, foglalható időpontok pedig jelenleg május 25-ig elérhetőek, emellett korlátozott számban lehet még foglalni időpontot AstraZeneca-oltásra is. Ebből a vakcinából ugyanis a vártnál kevesebb érkezik az országba a következő időszakban.

Az orosz vakcinából viszont nem lesz több, mert a megrendelt kétmillió adag már megérkezett.

Ma újabb Pfizer-oltásokat hirdetnek meg, 199 ezer adagot adnak ki első körös oltásokra, a többivel a második oltásokat végzik. Az online időpontfoglalóban erre a vakcinára csütörtöktől vasárnapig lehet jelentkezni.

Ugyanakkor már nem küldenek külön SMS-értesítőt, hanem minden érvényes regisztrációval rendelkező szabadon tud időpontot foglalni.

Időpontfoglalás nélkül viszont senkinek sem adnak oltást. Aki lemarad, a jövő heti szállítmányból meghirdetett mennyiségre jelentkezhet majd

– közölte György István.

Hozzátette, a továbbiakban már nem lesz külön oltási akció a 16-18 évesek számára. Az ebbe a korosztályba tartozók folyamatosan regisztrálhatnak a Pfizer vakcinájára, de most már nem külön rendszerben, hanem a 18 éven felüliekkel együtt.

A teljes tájékoztatót itt tudod megnézni:

Valódi Hírek