A Telex és a HVG olvasói kérik Karácsonyt: Ne hagyja cserben a budapestieket

Többen attól is félnek, hogy nem várható határozott elszámoltatás attól a Karácsonytól, aki Tarlóst is dupla végkielégítéssel és díszpolgári címmel jutalmazta.

Mint ismert: Karácsony Gergely szombaton bejelentette, hogy bár másfél éve elnyerte a hőn áhított főpolgármesteri posztot, mégis újra miniszterelnök-jelölt szeretne lenni. (2018-ban egyszer már volt miniszterelnök-jelölt, akkor Fidesz-kétharmad született).

Karácsony bejelentése erősen megosztotta az ellenzéki tábort is.

Az ellenzéki portálok kommentjeit olvasva alapvetően az alábbi négy téma köré csoportosulnak az ellenzéki szavazóktól érkező kritikák:

  • Karácsony hónapokon keresztül tagadta, hogy miniszterelnök szeretne lenni, mindenhol azt állította, hogy Budapestet akarja vezetni, hiszen másfél éve a budapestiek bizalmát kérte erre.
  • a budapestiek cserbenhagyásként élnék meg, hogy Karácsony faképnél hagyja őket, a biztosat feladva a bizonytalanért, és ezzel odadobná a fővárost a Fidesznek.
  • Karácsony főpolgármesterként tett ígéreteiből sem lett semmi, a Városliget fái nem lettek megvédve, a Tiborcz-adót nem vezette be, stadionstopot ígért, mégis felépül az atlétikai stadion, stb.
  • nem várható el a 2022-ben szükséges kemény elszámoltatás attól a Karácsonytól, aki Tarlós Istvánt is dupla végkielégítéssel és díszpolgári címmel jutalmazta számonkérés helyett.

Az alábbi kommentek a Telex és a HVG (vagyis két erősen Karácsony-párti ellenzéki médium) cikkei alatt olvashatók:

.

És egy képernyőkép kommentár nélkül:

screenshot: hvg.hu

Valódi Hírek