Kálmán Olga: Minden kósza fityinget számon fogunk kérni, amit Orbánék a járvány alatt elloptak a magyaroktól

Kiderült, hogy még a plasztikkártyákból is fideszesek húznak hasznot.

Sajtóértesülések alapján hét elején derült ki, hogy júniusig

akár a 12 milliárd forintot is elérheti az oltási igazolványok gyártási költsége.

Az első oltás után kiállított úgynevezett védettségi igazolvány informatikai hátteréért pedig a vakcinaregisztráció és az elmúlt hetekben látott oltási káosz mögött is álló Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. tulajdonában álló cég felel, míg az adatfeldolgozásért és a gyártásért pedig maga a NISZ.

Áprilisban pedig az is ismertté vált, hogy a védettségi igazolványokat előállító cégben vezető tisztségviselő Stumpf István kormánybiztos.

Az igazolványok gyártásával pedig azt az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-t bízták meg 2023 március 1-ig, amelynek igazgatóságának elnöke és legnagyobb részvényese a leggazdagabb magyarok között szereplő Erdős Ákos. Az ANY gyártotta korábban a nemzeti konzultációs íveket és a 2018-as választási nyomtatványokat is.

Az ügy felháborította Kálmán Olgát, a DK elnökségi tagját és II. kerületi országgyűlési képviselőjelöltjét is, aki pénteken azt közölte:

„Sajtóinformációk szerint az úgynevezett Orbán-plasztikra minimum 12 milliárd forintot költ el a kormány. Az is kiderült, hogy a védettségi igazolványokat előállító cégben vezető tisztségviselő Stumpf István kormánybiztos.

A Demokratikus Koalíció szerint elképesztő, hogy Orbánék képesek bármit lopásra felhasználni. A világon nincs másik ilyen kormány, amelyik egy világjárványt is arra használna fel, hogy a saját embereinek a zsebét tömje, miközben az ország és az itt élő családok tönkremennek.

A túlárazott lélegeztetőgépekből is kifacsartak minden ellopható fillért, a Gazdaságvédelmi Alapból szemrebbenés nélkül tüntették el a milliárdokat, a kínai vakcinabeszerzés is nekik térült meg, most pedig már a plasztikkáryákból is hasznot húznak.

Mi, európai magyarok a 2022-es kormányváltás után minden egyes kósza fityinget számon fogunk kérni, amit a magyaroktól loptak el Orbánék.”

(dkp.hu)

Valódi Hírek