Galgóczi Ágnes bejelentette: Fognak még Pfizert szórni a nép közé (+videó)

Várhatóan lesz még hasonló oltási kampány az osztályvezető szerint.

Az elmúlt 24 órában 1416 új koronavírus-fertőzöttet diagnosztizáltak, 795 200 főre emelkedett a Magyarországon az igazolt fertőzöttek száma, meghalt 82 beteg, így 28 970 főre nőtt az elhunytak száma, 2782-en szorulnak kórházi kezelésre, 354-en vannak lélegeztetőgépen

– ismertette a legfrissebb járványügyi adatokat Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Galgóczi megjegyezte, az elmúlt egy hét járványügyi adatai kedvezően alakulnak, országos szinten ugyanis

35 százalékos csökkenés mutatkozott az új fertőzöttek számában.

A legnagyobb mértékű csökkenés Tolna megyében (50 százalék), Csongrád-Csanád megyében és Komárom-Esztergom megyében van (45-45 százalék), míg a legtöbb fertőzöttet Budapesten, illetve Pest megyében regisztrálták 12-12 százalékban.

A beoltottak száma csütörtökön 4 420 767 főre emelkedett, közülük 2 584 879-en már a második dózist is megkapták – ismertette Galgóczi, hozzátéve, ma megkezdődött a 16–18 évesek oltása is, ez csütörtöktől keddig fog tartani.

Galgóczi beszélt arról a reggel bejelentett oltási kampányról is, hogy 144 ezer regisztrált oltásra váró foglalhat időpontot a Pfizer vakcinájára. Ezzel kapcsolatban hozzátette:

várhatóan a közeljövőben is lesz a Pfizer oltóanyagára ilyen közvetlen időpontfoglalási lehetőség.

Ez az oltóanyagszállítmányok érkezésétől függ.

Emellett a regisztráltak továbbra is foglalhatnak időpontot AstraZeneca-, Sinopharm- és Szputnyik V oltásra, utóbbiból azonban már az utolsó készlet került ki az oltópontokra.

Tegnap 64 800 adag Moderna-szállítmány, 30 000 Janssen- és 67 200 adag AstraZeneca-vakcina érkezett az országba, utóbbiakat második körös oltásra használják fel – ismertette az osztályvezető.

A teljes tájékoztatót itt tudod megnézni:

Valódi Hírek