Varga Juditot meghívták egy olyan lengyel egyetem megnyitójára, amely be akarja tiltani a válást, de ő állítólag nem vesz részt rajta

Az egyetemet az az Ordo Iuris alapította, amely ellenzi a válást, az abortuszt és kétségbe vonja az alapvető emberi jogokat is.

Varga Judit igazságügyi miniszter egy olyan új varsói egyetem megnyitóján vesz részt május 28-án a hivatalos bejelentés szerint, amelynek alapító szervezete

az abortuszon kívül a fogamzásgátlást, a szexuális nevelést és a válást is szeretné betiltani

– írja a hvg.hu.

A Collegium Intermarium nevű egyetemet nemrég az az Ordo Iuris fundamentalista katolikus szervezet alapította, amely

bevallottan „az egyház társadalmi tanításának” terjesztését tartja hivatásának.

A 2013-ban létrejött nemzetközi ultrakonzervatív-keresztény szervezet vezetői között találhatók jogászok, orvosok, egyetemi oktatók, de jelentős politikai kapcsolattal is rendelkezik.

A szervezet súlyos társadalmi problémának tartja a válást, és habár ezt nem közölték hivatalosan, de aktivistái a betiltás lehetőségéről is értekeznek. Az Ordo Iuriusnak emellett komoly szerepe volt abban is, hogy Lengyelországban Európa legszigorúbb abortusztörvényét fogadták el január végén.

Az abortusztilalom mellett pedig kampányoltak már az egynemű párok jogi státusza és antidiszkriminációs iskolai programok ellen is.

A HVG azt írja, a szervezet Brüsszelben is próbált irodát nyitni, de két ingatlan-bérbeadó belga magánvállalat elutasította, hogy szerződjön velük,

mert értesüléseik szerint az Ordo Iuris alapvető emberi jogokat von kétségbe.

A most alapított egyetem május 28-i megnyitóján Varga Judit mellett ott lesz még többek között Vaclav Klaus volt cseh elnök, a tanárok között pedig megjelenik Lánczi András, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora is.

Az Ordo Iurisról egyébként idén februárban derült ki, hogy egy összeurópai, konzervatív think-tank hálózat létrehozását tervezik a kormányközeli Alapjogokért Központtal. Az együttműködés célja, hogy “kellő súllyal” tudjanak fellépni és hangot adni az “Isten, haza, család” gondolatának a kontinenst uraló politikai vitákban.

Frissítés: Az Igazságügyi Minisztérium tájékoztatása szerint Varga Judit nem vesz részt az egyetem megnyitóján és a miniszter családi állapotában sem történt változás.

(hvg.hu nyomán)

Kapcsolódó cikkünk:

https://nyugatifeny.hu/2021/02/13/breking-valik-varga-judit-es-a-ferje

Valódi Hírek