Az ’56-os forradalom és a világháborúk óta nem látott kihívást jelentett a járvány a mentőszolgálatnak az OMSZ főigazgatója szerint

Az OMSZ munkatársai 160 ezer fertőzésgyanús, vagy fertőzött embernek nyújtottak segítséget.

Csak a világháborúk és az 1956-os forradalom állította a mostani járványhoz mérhető kihívás elé a mentőszolgálatot – mondta az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatója a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján hétfőn.

Csató Gábor a mentők napján, egyúttal az OMSZ 73. születésnapján – egyben a szervezett magyar életmentés 134. évfordulóján – hangsúlyozta: erőfeszítéseiket a pandémia kezdetétől két cél vezérelte:

az, hogy mindent megtegyenek a betegekért és megóvják a mentők testi és lelki egészségét.

„Bajtársaink a normál mentési feladataikon felül a mai napig több mint 160 ezer fertőzésgyanús, vagy koronavírus-fertőzött embernek nyújtottak segítséget, és önkéntesek bevonásával 1,2 millió járványügyi mintavételt végeztek” – közölte Csató, hozzátéve, a járvány legrosszabb időszakában bajtársaik fertőzöttségi aránya 2,5 százalék volt.

(via mti)

Kapcsolódó cikkünk:

https://nyugatifeny.hu/2021/05/10/muller-cecilia-belassult-az-oltasi-kedv-mult-heten-de-hamarosan-ujra-uj-lenduletet-veszunk-video

Valódi Hírek