Dobrev Klára: Orbán gondolkodása a múlt században rekedt és mintha rettegne a nemi egyenlőségtől

A DK miniszterelnök-jelöltje megszólalt Orbán „gender-ellenességéről”.

Beszámoltunk róla, hogy a portói uniós csúcstalálkozón pénteken még úgy tűnt, hogy Magyarország és Lengyelország közös lobbizása oda vezetett, kihagyják a készülő uniós nyilatkozatból a

„gender equality”, vagyis „nemi egyenlőség” kifejezést, mert Orbán Viktor és Mateusz Morawiecki nem ért egyet a gender fogalmának használatával.

A nap folyamán emellett az is kiderült, a magyar miniszterelnök vagy nincs tisztában vagy nem akar tisztában lenni a “gender” kifejezéssel. A pénteki sajtótájékoztatón ugyanis Orbán azt mondta: keresztényként szerinte a gender ideológiailag motivált kifejezés jelentése pedig “tisztázatlan, valahol a nő és a férfi megjelölés között mozog”.

Orbánéknak azonban végül nem sikerült érvényesíteni az akaratukat, az uniós nyilatkozat szövegében ugyanis végül három alkalommal is előfordul a “gender” kifejezés.

Ezzel kapcsolatban szólalt meg Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje, aki a szombat reggel közzétett Facebook-bejegyzésében azt írta:

„Férfiak és nők közötti egyenlőség. Orbán mintha rettegne ettől.

Egyszerűen nem hajlandó aláírni olyan dokumentumot, amiben ez szerepel. Irtja mindenhonnan, hátha attól nem valósul meg.

Mi meg éppen azon dolgozunk, hogy ez megvalósuljon.

De belátom, van még mit tenni, hogy Magyarországon nőnek lenni ne csak a konyhát, szülőszobát jelentsen. Például le kell váltani egy olyan miniszterelnököt, akinek gondolkodása a múlt században rekedt.

És ezért mindent meg is teszek!”

Valódi Hírek