Botrány: Szentendre fideszes képviselői kihátráltak az ellenzék oltási kampányából, mert a „baloldal oltásellenes”

Nem voltak hajlandók közös videóban szerepelni az ellenzékkel.

Az oltás fontosságára hívja fel a figyelmet a szentendrei önkormányzat nyolc képviselője és polgármestere abban a videóban, amelyből önként kimaradtak a Fidesz képviselői.

Az ellenzéki vezetésű város Facebook-oldalára feltöltött videóban Fülöp Zsolt polgármester és a Társaság az Élhető Szentendréért Egyesület (TESZ) nyolc képviselője arra kéri a város lakosságát, hogy regisztráljanak és oltassák be magukat koronavírus ellen.

Illetve külön-külön személyes érveket is felhoznak arra, hogy miért lenne fontos felvenni a védőoltást, így van olyan képviselő, aki elmondta, őt a Sinopharm vakcinájával oltották be.

A rövid, négy perces videóból azonban kimaradt Szentendre négy fideszes képviselője — habár az elején még egyetértettek azzal a kezdeményezéssel, hogy oltásra buzdítsák a helyi lakosokat.

Fülöp Zsolt a Telexnek arról beszélt, a fideszes képviselők viszont abba már nem mentek bele, hogy együtt szerepeljenek az ellenzéki képviselőkkel, ezért abban maradtak, hogy egyesével vesznek fel mindenkit.

Zakar Ágnes kormánypárti képviselővel el is készült a felvétel, ezt követően azonban a Fidesz egy körlevélben azt írta az önkormányzatnak, hogy konzultáltak a párt városi csoportjával, és arra a döntésre jutottak,

hogy a Fidesz-frakció nem kíván a közös videóban szerepelni a TESZ-szel.

Laárné Szaniszló Éva a körlevélben a Fidesy országos narratívájának megfelelő indokkal mondta le a szereplést:

„Az elmúlt több mint egy évben pontosan látszódott a baloldal hozzáállása a világjárványhoz, a pandémia magyarországi kezeléséhez és a vakcinákhoz.

A baloldal az egész magyar társadalmat folyamatosan dezinformálja, elbizonytalanítja, félrevezeti és kétségek között tartja.

A közösségi oldalakon, a Facebookon, az Interneten, az újságjaikban, a médiában, a parlamenti felszólalásaikban és a nyilatkozataikban mindenhol csak hátráltatják a védekezést.

Miközben a kormány mindent megtett annak érdekében, hogy az Európai Unióból későn vagy nem a megfelelő mennyiségben érkező védőoltásokat keletről pótolják, Gyurcsány Ferenccel az élen az egész baloldal, a DK, a Momentum, a Jobbik, az MSZP, a Párbeszéd és az LMP folyamatosan azon dolgozott, hogy elriasszák az embereket az orosz és kínai vakcinák felvételétől.

A baloldal kártékony, megtévesztő és felelőtlen tömegkommunikációs propagandájának is köszönhető, hogy olyan sokan megbetegedtek és haltak bele a koronavírus fertőzésbe Magyarországon.

Éppen ezért határozottan szeretnénk kérni, hogy a helyi baloldal inkább Gyurcsány Ferencet próbálja meg lebeszélni az oltásellenes kampányáról!”

(Telex/24.hu nyomán)

Valódi Hírek