Dobrev Klára beszáll az emlékmű költségeibe, amit a járvány 30 ezer magyar áldozatának állítanak Iványi Gáborék

Közös nemzeti tragédiánk, hogy ennyien belehaltak a félrekezelt járványba.

Szerdán a közösségi oldalán tudatta az egyetlen női miniszterelelnök-jelölt, hogy a ma esti Egyenes Beszédből értesült arról, hogy Iványi Gáborék emlékművet terveznek állítani a koronavírus-járvány magyarországi áldozatainak.

Dobrev Klára szerint ez egy nagyon fontos és tiszteletreméltó kezdeményezés, amit támogatni fog.

Dobrev azt írja:

„Igenis jár az emlékmű annak a közel 30 ezer honfitársunknak; nagyszülőknek, szülőknek, férjeknek, feleségeknek, gyerekeknek és barátoknak, akik egy része talán most is élhetne, ha a hatalom az elmúlt tíz évben nem üldözi el az orvosainkat és ápolóinkat, és nem az egészségügyi ellátásunkon spórolja meg a hétvégi helikopterezés árát.

Tudom, hogy a gyászoló családok fájdalmát, a feldolgozhatatlant feldolgozni próbáló hozzátartozók lelki terheit egy emlékmű nem fogja enyhíteni. Mert azt semmi sem enyhítheti.

De azoknak, akik úgy köszöntek el a családjuktól, hogy majd pár, kórházban töltött nap vagy hét után haza fognak menni, de erre már soha nem volt lehetőségük, igenis jár, hogy emlékezzünk a küzdelmükre.

Mert nem csak a családjuknak, barátaiknak hiányoznak. Nem csak az ő veszteségük, hanem mindannyiunké. Ez közös nemzeti tragédiánk.”


.

Valódi Hírek