Volt Magyar Rádió-alelnök: Dobrev Klárát látom olyan erősnek, eltökéltnek, hogy az első női miniszterelnökként megállja a helyét

Hatalmas feladatok állnak egy új kormány előtt, ez jó képességű vezetőt igényel.

Beszámoltunk róla, hogy Dobrev Klárát, az Európai Parlament kétdiplomás, négy nyelven felsőfokú szinten beszélő alelnökét indítja miniszterelnök-jelöltként a Demokratikus Koalíció.

Dobrev indulására most reagált Simkó János, a Magyar Rádió korábbi alelnöke is.

Simkó azt írja:

„Örülök, hogy a DK bejelentette Dobrev Klára miniszterelnök jelöltségét és így részt vesz az előválasztáson is. Civilként támogatom Dobrev Klárát és barátaimat ismerőseimet is erre biztatom.

Őt látom olyan erősnek, eltökéltnek és a demokrácia értékei iránt elkötelezettnek, aki az ország első női miniszterelnökeként szolgálja majd a köztársaság és a jogállamiság helyreállítását.

Határozott vezető és elkötelezett csapatjátékos. Ez utóbbinak különös jelentősége lesz egy új kormány élén. (…)

A Nemzeti Fejlesztési Terv és EU Támogatások Hivatalának elnökhelyetteseként többször szerepelt a Gazdasági Rádióban. Két alkalommal volt interjúalanyom a Nap Vendége című műsorban. Magabiztos tudás, pontos reakciók, lényegre törő megfogalmazások és egyenes válaszok jellemezték a kommunikációját, pedig bőven kapott rázós kérdéseket.

Erős volt akkor is, amikor el kellett viselnie a férje ellen folyó gyalázatos és aljas kampányt, és eddigi életpályájának állomásain is – legutóbb az Európai Parlament alelnökeként – a világos célkitűzés jellemezte. Az eredmények, a mérhető teljesítmény igazolta a törekvéseit.”

Simkó János teljes írását itt találod:


.

Valódi Hírek