DK: Örvendetes, hogy már a Fidesz is támogatja a szabad vakcinaválasztásért indított petíciót (+videó)

Kár, hogy erre ennyit kellett várni.

Gulyás Gergely is elismeri a szabad vakcinaválasztás fontosságát, és a Fidesz is támogatja a DK szabad vakcinaválasztásért indított petícióját, amit eddig habzó szájjal üldöztek — mondta Barkóczi Balázs a Demokratikus Koalíció online sajtótájékoztatóján kedden.

Orbánék a járvány kezdete óta kapkodnak, hozzák az egymásnak ellent mondó intézkedéseket, hívta fel a figyelmet Barkóczi. A politikus szerint ez nincsen másként az oltásokkal sem, ez pedig egyáltalán nem nevetséges, hiszen az oltás életeket ment, és segít visszafogni a vírust.

Ha a kormány nem kommunikál ebben a kérdésben következetesen, hanem ködösít, akkor nem fogják segíteni az emberek bizalmának a növelését.

„Tegnap azonban már maga Gulyás Gergely is kénytelen volt a szabad vakcinaválasztás mellett letenni a voksát”

— mondta Barkóczi.

Ha lesz eloltható vakcina, akkor lehetnek még a péntekihez hasonló lehetőségek – erről beszélt Gulyás Gergely kancelláriaminiszter az Infostartnak hétfőn.

A miniszter szerint

most már látják, hogy van igény erre, sokan, ha az oltóanyag típusa is elfogadható, akkor az emberek szívesen beoltatják magukat.

Barkóczi Balázs felhívta a figyelmet arra, hogy rendkívül örvendetes, hogy már Gulyás Gergely is elismeri a szabad vakcinaválasztás fontosságát, és a Fidesz is támogatja a DK szabad vakcinaválasztásért indított petícióját.

A DK azonban rendkívül kártékonynak gondolja, hogy erre eddig kellett várni. Ugyanakkor ideje volt, hogy belátták: nem oltásellenes az, aki szeretné eldönteni, melyik vakcinát kéri.

A DK szerint ezért most kellene kiállniuk és bocsánatot kérni az emberektől az elmúlt hónapokért.

A videót itt találod: