Szarka azzal támadja az SZFE hallgatóit, hogy tudtuk nélkül egy „Patyomkin-egyetemet” védtek a blokáddal

A kancellár szerint ők rántották vissza az egyetemet a szakadék széléről.

„Úgy tűnt, hogy a hallgatók egy szabadságélményt védenek, és úgy lettünk beállítva, mint a gonoszok, akik azért jöttek, hogy tönkretegyék az egyetemet”

– mondta Szarka Gábor a Színház- és Filmművészeti Egyetemet (SZFE) fenntartó alapítvány kancellárja az M5 csatornán.

Hozzátette, amikor szerettek volna bemenni az intézménybe, akkor hallgatók a közvélemény számára nagyon szimpatikusnak bemutatott blokád fogadta őket, amitől két hónapig nem tudtak bejutni az intézménybe.

Ám szerinte miután sikerült átvenni az egyetemet, azzal kezdtek, hogy feltárták a múltat, így derült ki, hogy

„a hallgatók, talán tudtuk nélkül, egy Patyomkin-egyetemet védtek.

Az intézmény jellege semmilyen módon nem tükrözte egy intézmény normális működését, ezért most már érthető, hogy miért lett ekkora felháborodás generálva, hiszen nem szerette volna senki, hogy ebbe az új fenntartó belelásson„.

Ez az egyetem a modell- és fenntartóváltással intézményi szempontból a szakadék széléről került visszarántásra

– mondta a kancellár.

Szarka beszélt arról is, hogy még nem írta alá az átadás-átvételi jegyzőkönyvet, mert állítása szerint a blokád alatt készül jegyzőkönyv „nem a valóságot tükrözte”, abban ugyanis csak nyolc műtárgyat tüntettek fel, miközben szerinte az épületben több mint 300-at találtak.

Elmondta azt is, elkezdték felállítani az egyetem új szenátusát, az ezzel kapcsolatos dokumentumokat kedden küldték el a hallgatói önkormányzatnak, amiket péntekig véleményezhetnek.

(híradó.hu nyomán)

Valódi Hírek