Dobrev Klára megüzente: A kormányváltás után visszaadják az ellopott egyetemi vagyont

Reagált a DK politikusa a ma elfogadott alapítványi törvényre.

Kedden a parlament fideszes többsége 134 igen, 59 nem szavazattal elfogadta a Palkovics László innovációs és technológiai miniszter által benyújtott, a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokról szóló sarkalatos törvényt.

A most megszavazott törvény által

alapítványi fenntartás alá kerül a magyar felsőoktatás 70 százaléka, az állam pedig több ezermilliárd forintnyi közvagyont ad oda fideszes delegáltak által vezetett szervezeteknek.

A Mandiner ezután közölte az újonnan alapítványi fenntartásba került egyetemek kuratóriumi tagjainak listáját, amelyben gyakorlatilag kizárólag Fidesz-káderek ülnek.

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció politikusa, az Európai Parlament alelnöke közösségi oldalán reagált a történtekre:

„Alig több mint egy órával ezelőtt Orbánék egy gombnyomással elképesztő mennyiségű állami vagyont mentettek át fideszes alapítványokba.

Volt egyetemi oktatóként is megrendít, hogy a szemünk előtt adják oda a teljes magyar felsőoktatást pár embernek. A fideszes kevesek viszik az iskolai épületeket, kollégiumokat, apartmanokat. Gyermekeink jövőjét.

Mindent, ami mozdítható.

De most már nem elégszenek meg ennyivel. Mert készülnek a vereségre. De mi is készülünk. Arra, hogy visszaadjuk nektek azt, amit elloptak tőletek.”

Valódi Hírek