Az utolsó miniállamot is megelőztük: Magyarország most már abszolút világvezető a koronavírus halálozási listáján

Gibraltár is beállt mögénk a sorban.

Mi is beszámoltunk róla, hogy múlt héten vált hivatalossá: sehol a világon nem regisztráltak annyi koronavírusos halottat lakosságarányosan, mint Magyarországon. Így habár sokáig Csehország állt az élen, az elmúlt hetekben látott meredek magyar halálozási görbe miatt megfordult a sorrend.

A listából ugyanakkor a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően kimaradtak a törpeállamok. Mára azonban Gibraltár lehagyásával Magyarország a teljes sorban is első helyre lépett fel – írja a Portfolio.

Magyarországon ugyanis míg egymillió főre most már 2799 koronavírusos halott jut, a 33 140 lakosú Gibraltáron ez a szám 2791.

Így habár a legfrissebb járványügyi adatok azt mutatják, hogy a harmadik hullám visszaszorulóban van, a halálozási adatok továbbra is magasak, hiszen az elmúlt egy héten is közel ezer áldozatot jelentett az Operatív törzs.

A keddi adatok szerint a járványnak 182 újabb halálos áldozata van az országban.

A Portfolio megjegyzi, a járvány harmadik hulláma olyannyira elszabadult, hogy a magyar népességarányos halálozási mutató még most is a legnagyobb.

Azaz: az elmúlt napokban minden más országhoz viszonyítva tovább nőtt a a különbség a halálozási mutatók között.

Ez visszavezethető a magyar lakosság egészségi állapotára, a későn és enyhén reagáló járványügyi intézkedésekre, illetve a módszertani tényezőkre is.

(Portfolio nyomán)

Valódi Hírek