Lantos Gabriella: A pofátlanság csimborasszója, hogy a kormány már a saját statisztikáit is meghamisítja

Orbánék 13 ezer halottat akarnak csinálni a 27 ezerből.

Mi is beszámoltunk róla, hogy kedden Magyarország az utolsó miniállamot, Gibraltárt is maga mögött hagyta és ezzel világvezető lépett elő a koronavírus halálozási listáján. Azaz lakosságarányosan Magyarországon haltak bele legtöbben a járványba a három hullám során.

Windisch László, a KSH elnökhelyettese azonban hétfőn a Magyar Nemzetben arról írt, hogy – a rendelkezésre álló adatok alapján – Magyarország valójában nem világelső a Covid-halálozásban, hanem az EU középmezőnyében van.

„Magyarországról idén a halálozásokról feldolgozott adat a 12. hét végéig, azaz március 28-ig érhető el. Ez alapján az látszik, hogy januártól március 28-ig 38 169-en haltak meg, ez 2361 fővel több, mint a 2019-es, utolsó járványmentes év adata. Ez 6,6 százalékos növekedést jelez. Erre az időszakra vonatkozóan egyelőre 16 országról érhető el adat az Eurostat oldalán. Ebből megállapítható, hogy ezen időpontig

Magyarországon a kilencedik legalacsonyabb vagy másként: a ­16-ból a nyolcadik legmagasabb halálozási többlet volt kimutatható. Ez éppen a sorrend közepe, Magyarország tehát az EU középmezőnyébe sorolható ezen mutató szerint”

– írta Windisch, aki azt is hozzátette, hogy az Euro­stat által vizsgált időszakban, azaz 2020. év elejétől 2021 12. hetének végéig (március 28-ig) Magyarországon 13 658 fővel emelkedett az elhunytak száma.

A Windisch által közöltekre kedd reggel Lantos Gabriella, az Új Világ Néppárt egészségpolitikusa is reagált, aki a Facebook-oldalán kedd reggel azt írta, a kormány is azt érzi, hogy tarthatatlan a helyzet, ezért eljött a pillanat, hogy „kiderüljön: a 27 000 halott valójában csak 13 000”.

„Megindult a bűvészkedés a halálozási statisztikával. Hiszen ma Gibraltárt is megelőzve Magyarország abszolút világelső lett.

Eljött tehát a megfelelő pillanat, hogy kiderüljön: a 27 000 halott valójában csak 13 000.

És mivel egy statisztikus sem vállalta ezt a piszkosmunkát, Windish László jogász, a KSH elnökhelyettese vette a nevére.

Igazán kitűnő káder. Volt már az MNB alelnöke, az APEH igazgatóhelyettese. Tavaly óta a Színház- és Filmművészetért Alapítvány Felügyelőbizottságának is ő az elnöke. Tényleg bárhol, bármikor, bármire bevethető.

A Magyar Nemzetben hosszasan fejtegeti, hogy azok a halálozási adatok, amelyeket a kormányzati honlap közöl, azok nem is azok az adatok.

Azok pedig, akik hitelt adnak a kormányzati tájékoztatásnak, hamis halálgörbékkel riogatnak.

Mert valójában Magyarország az EU középmezőnyében helyezkedik el.

Windish László amúgy egy teljesen érdektelen káder lenne. Aki szóra sem érdemes. Ha nem ismétlődne meg újra és újra az ismert forgatókönyv. A szakmainak látszó bonyolult fejtegetés ugyanis nem öncélú közléskényszer. Hanem a felvezetés.

Ez ágyaz meg a kormányfő cinikus blaszfémiájának. Hogy Magyarország a jobban teljesítő országok közé tartozik. Hogy tartható pozícióban van.

A világelső halálozással. Ami nem is annyi. Bár a számokat ők hozzák nap mint nap nyilvánosságra.
‼A pofátlanság csimborasszója, hogy a Kormány már a saját statisztikáit is meghamisítja. Ők is érzik, mennyire tarthatatlan”

– írta Lantos.

Valódi Hírek