Elképesztő összegből fogja napoztatni a füvet a 17 milliárd forintos Bozsik Arénában a kormány

Fullextrás fűszoláriumot kap a Honvéd újjáépített stadionja.

Külön közbeszerzés útján, 189 millió forintért kap fűnapoztató rendszert, úgynevezett fűszoláriumot a Honvéd újjáépített stadionja, a Bozsik Aréna – írja a 24.hu.

A Nemzeti Sportközpontok által kiírt közbeszerzés szerint a „Hibrid Lighting Rig” olyan rendszer,

amely legalább 2041 négyzetmétert fed le, hibrid üzemmóddal működik, nyommentes gyepgumival és könnyített alumínium tartószerkezettel rendelkezik.

A pályázatot végül az az E-Sports Management Kft. nyerte meg, amely a Groupama Aréna, a Puskás Stadion, a Kaposvári Stadion, a DVTK Stadion, a Bozsik Stadion, a Sóstói Videoton Stadion fejlesztésében is közreműködik.

A Groupama Arénában például így néz ki a fűszolárium rendszere:

A fű napoztatása mellett a Bozsik Aréna 28,4 millió forintért pályatakaró fóliarendszert, 100,3 millió forintból pedig pályakarbantartó eszközöket kap.

A Bozsik Aréna megépítését 2014-ben jelentették be, az akkori tervek szerint a Honvéd új stadionja ötmilliárd forintba került volna, ezt azonban az elmúlt közel hétévben sikerült csaknem a háromszorosára feltornászni: a Pharos ’95 Sportpályaépítő Kft. és a West Hungária Bau Kft. (WHB) ugyanis

11,7 milliárd forintért vállalta el a beruházás megvalósítását.

Tavaly pedig a kormány újabb egy-egy milliárd forintot csoportosított át a Bozsik beruházására. Az Átlátszó számításai szerint így a stadion költségei elérhetik a 17 milliárd forintot.

(24.hu nyomán)

Valódi Hírek