Soha nem leszek kormánypárti zenész! – Majka megszólalt a Szijjártó-találkozóról

Csak azért találkoztak, hogy a szakmája mellett lobbizzon.

Beszámoltunk róla, hogy hétfőn Szijjártó Péterrel találkozott Majka. A találkozóról akkor a külügyminiszter által megosztott bejegyzésből mindössze annyi derült ki, a rapperrel az köti össze, hogy mindketten átestek a koronavíruson.

Majka később azt is elárulta, a találkozó apropója a járvány miatt nehéz helyzetbe került zeneipar volt, így elmondta Szijjártónak, ő hogyan látta az elmúlt egy évet, és szerinte hogyan lehetne segíteni ennek az iparágnak.

Majka leszögezte: bár gyakran fogalmaz meg nagyon erős kritikát a kormánnyal szemben, nem tartja ördögtől való ötletnek, hogy leül szakmai diskurzusra a kormány egyik képviselőjével.

A rapper most a Blikknek beszélt részletesebben a Szijjártóval folytatott tárgyalásról. Így kiderült, a találkozó annak köszönhetően valósulhatott meg, hogy a covid-tapasztalatok mellett a miniszterrel mindketten szeretik a focit, találkoztak már a Strand Fesztivál koncertjén.

A legfőbb téma viszont az volt, hogyan mentsék meg a zeneipart, és az emberek hogyan juthatnának el újra koncertekre.

„Ezt úgy hívják, hogy lobbi”

– mondta Majka, aki hozzátette azt is, hogy a zeneszektor problémái, az elmúlt egy év eseményei, a raktárkoncertek, a félelmeik, az áfa csökkentés, illetve a zenészek katázása mellett hosszú órákon keresztül beszélgettek fociról, családról, magánéletről és a járványról.

„Örülök, hogy összejött ez a találkozó, mert bár külügyminiszterként nem az ő asztala lenne ezzel a kérdéssel foglalkozni, biztos vagyok benne, hogy az észrevételeket eljuttatja a megfelelő helyre”

– vélekedett a zenész, akit ugyanakkor közösségi oldalán többen is támadni kezdtek a találkozó miatt.

„Persze, megkaptam, hogy Kossuth-díjat akarok, meg benyalok a kormánynak. Mindig meglep az emberek reakciója. Tudni lehet rólam, hogy nem dicsérem a kormányt. A világ úgy halad előre, ha különböző álláspontok ütköznek.

A pandémia egyik kormánynak sem jön jól, de azt gondolom, hogy az sem segít, ha a szórakoztatószektor, amelyiknek óriási a véleményt formáló ereje, elégedetlen”

– jelentette ki Majka, hozzátéve, sem most, sem a jövőben nem lesz kormányközeli zenész. Szerinte ugyanis egy előadóművésznek a mindenkori ellenzéket kell képviselnie.

(blikk nyomán)

Valódi Hírek