Csak mondják, hogy üzleti célból jöttek, és KÉSZ — Így reklámozza Tiborcz kastélyszállóját egy orosz blog

Igazolást nem kell bemutatni, magánszemélyek is mehetnek.

A Klubrádiónál lefordították azt az orosz szöveget, amellyel egy orosz gasztroblogon ajánlják Tiborcz István turai luxusszállodáját azoknak, akik az utazgatásról a járvány alatt sem tudnak lemondani.

Mi is beszámoltunk arról, hogy hétfőn Hadházy Ákos hívta fel a figyelmet arra közösségi oldalán, hogy a miniszterelnök vejének turai szállodájára mintha nem vonatkoznának a járványügyi korlátozások, az ugyanis gond nélkül fogad vendégeket a harmadik hullám alatt is:

fotók bizonyítják, hogy hétvégente tele van luxusautókkal a hotel parkolója.

A képviselő feljelentést is tett az ügyben, a rendőrség azonban nem indított eljárást, mivel mindent rendben találtak. Eközben Tiborczék a szálloda honlapján úgy magyarázkodtak:

Az újranyitás jegyében mindhárom szállodánál elindult a létesítmények felkészítése, valamint a munkaerő tréningezése. Jelenleg, maradéktalanul betartva valamennyi érvényes járványügyi jogszabályi előírást, mindhárom hotel csak és kizárólag üzleti céllal érkező vendégeket fogad. Az üzleti célról, a jogszabályi előírásoknak megfelelően, minden vendég maga tesz nyilatkozatot.”

Az orosz Instagram-oldalon a turai Botaniq Hotel fotója mellett az áll, hogy számos hotelhez hasonlóan itt is fogadnak vendégeket a járvány alatt, ehhez pedig egy nyilatkozatot kell csak kitölteni.

„Ahhoz, hogy egy éjszakát el tudjanak tölteni a szállodában, elégséges kitölteni egy nyilatkozatot arról, hogy az utazás célja üzleti/tanulmányi – és kész. (Az erről szóló űrlapot akár a szálloda is a rendelkezésükre bocsájtja) KÉSZ. Semmilyen egyéb igazolást vagy dokumentumot az utazás céljáról nem kell bemutatni, önöket senki sem fogja a továbbiakban faggatni, mert erre nincs is joga. Az utazás maga is képezheti üzleti titok tárgyát. A számlát sem kell feltétlenül céges alapon kérni, az üzleti utazó lehet magánszemély is.”

— áll a szövegben, amelyben azt is hozzáteszik, hogy a wellness-részlegek viszont zárva tartanak.

 

Valódi Hírek