Tiborcz István szállodájára nem vonatkoznak a szabályok — A járvány alatt is üzemel a turai luxushotel

Vannak az egyenlők, meg az egyenlőbbek.

Úgy tűnik, Tiborcz luxus szállodájára nem vonatkoznak a szigorú járványvédelmi szabályok sem (azt, hogy Büntető Törvénykönyv nem vonatkozik rá, azt már láttuk korábban) — hívta fel a figyelmet közösségi oldalán Hadházy Ákos hétfőn.

A képviselő azt közölte: több jelzést is kapott már arról, hogy a turai Botaniq hotel

a járvány alatt is üzemel.

Képeket is posztolt arról, hogy — mint írta — leginkább hétvégente van tele luxusautókkal a szálloda parkolója.

„Most szombaton jómagam, két hete pedig kollégám győződött meg arról, hogy valóban, Tiborcz szállodája minden jel szerint minden további nélkül üzemel. Ottjártamkor is luxusautók álltak a parkolóban, a személyzeti parkolóban is jócskán voltak autók. Egy hölgy és egy úr pedig éppen akkor , szombat este hétkor érkezett a kapuhoz, a portás egy papírlapból (vendéglista) ellenőrizte a nevet, majd a kastély főbejáratához irányította a vendégeket”

— írta Hadházy, hozzátéve, hogy az időpontoknak azért van jelentősége, mert nagyon nem valószínű, hogy valaki éppen szombat este érkezzen a párjával egy egy Budapest környéki luxushotelba üzleti vagy oktatási célból (hiszen a jelenlegi szabályok csak ezt engednék).

„És nagyon valószínűtlen, hogy a hétvégén érkező Porschék, BMW-k, T (Tiborcz) -osztályos Mercik, Teslák tulajdonosainak is pont hétvégén jut eszébe bizniszelni. Persze ha szólít a kemény kötelesség… „

— tette hozzá. A képviselő bejelentést tett a rendőrségnél a járványügyi szabályok megsértése miatt, a héten pedig próbálja megtudni, hogy

milyen oktatási tevékenység folyt Turán a hétvégén.

„Két hete a kollégám járt ott, nagy sürgés-forgást, sok autót, a rendezvénysátorban készülődő pincéreket látott, a lomboktól megfosztott fák még engedik a belátást. Rendezvényt ugye szintén tilos tartani, lakodalmat is, az esküvői szertartásokon pedig csak a legszűkebb család vehet részt. Persze ki tudja, mi a határ esküvő, utána egy elegáns parti és a lakodalom között? Mindegy is, ugyanis utóbbi kettő tilos. De Tiborcz kastély hoteljében nem biztos.

A szállodában egyébként 100ezer forint/fő/éjtől indul a szállás ára.”

(kiemelt kép: HVG)

 

Valódi Hírek