Megjött a rendőrség válasza arra, hogy a járvány alatt is üzemel Tiborcz turai luxushotelje

A rendőrök „nem tártak fel” szabálytalanságot Tiborcz kastélyszállójában.

„Semmilyen szabálytalanságot nem talált a rendőrség a Tiborcz István érdekeltségébe tartozó turai luxusszállodában”

– közölte szerdán az Országos Rendőr Főkapitányság (ORFK) szerdán a Népszavával.

Mi is beszámoltunk róla, hogy Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő múlt héten tett feljelentést a rendőrségnél, miután több értesítést is kapott arról, hogy Tiborcz István turai kastélyszállója, a Botaniq Hotel a járvány alatt is üzemel a hétvégéken.

A rendőrség az üggyel kapcsolatban azt is hozzátette, hogy

„a rendőrök megjelentek a helyszínen, de szabálytalanságot nem tártak fel”.

Azt ugyanakkor nem pontosították, hogy mikor tettek látogatást a Tiborcz-hotelnál, a helyszíni beszámolók szerint ugyanis a szálloda parkolója leginkább hétvégente van tele luxusautókkal.

Azt, hogy a luxushotel -, ahol egyébként 100 ezer forint/fő/éjtől indul a szállás ára – a járvány alatt is üzemel Tiborczék is elismerték. A hétfői, ezzel kapcsolatos közleményükben ugyanis azt írták, a szállodában az újranyitás jegyében „elindult a létesítmények felkészítése, valamint a munkaerő tréningezése”, illetve „csak és kizárólag” üzleti céllal érkező vendégeket fogadnak, erről pedig minden vendég maga tesz nyilatkozatot.

Hétfőn este viszont Hadházy Ákos további fejleményeket is közölt arról, hogyan működik a járvány harmadik hullámának csúcsán is a turai luxushotel.

Így a független országgyűlési képviselő talált egy orosz nyelvű gasztroblogot, amelyik pont a Botaniq Hotel képével magyarázza az olvasóknak, hova érdemes menni, és hogy csak nyilatkozni kell az üzleti célról, semmi mást nem kérnek.

Illetve a képviselő egy olyan, a szállodában készült felvételt is közölt, amely szerint sok pincér szabálytalanul viseli a maszkot, egy másik snitt pedig azt mutatja, hogy a kastélyban filmforgatás is zajlik úgy, hogy több résztvevő sem visel maszkot.

Holott a vonatkozó kormányrendelet maszkviselésre és másfél méteres távolságtartásra kötelezi a vendégeket, bármilyen célból is érkezzenek.

A felvételt itt lehet megnézni:

Valódi Hírek