Váratlan fordulat: Petry szerint a Magyar Nemzet cenzúrázta a szavait, egy gyerek pedig igenis lehet boldog meleg szülőkkel

Aki ezt követni tudja…

Múlt kedden a honlapján megosztott közleményben tudatta a Hertha Berlin, hogy azonnali hatállyal megválik kapusedzőjétől, Petry Zsolttól a Magyar Nemzetnek adott interjújában tett kijelentései miatt.

Az interjúban Petry többek közt Gulácsi Péter szivárványcsaládok mellett való kiállásáról beszélt, de szóba került a migráció kérdése is: ezzel kapcsolatban az edző elmondta, hogy a bevándorlók beengedése Európa lezüllését jelenti.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) megkereste Petryt az üggyel kapcsolatban, aki a lapnak azt mondta:

sajnálja a történteket, szerinte a német sajtó kiforgatta (rosszul fordította le) a szavait,

a Magyar Nemzet pedig szerinte egyeztetés nélkül megváltoztatta az interjú szövegét, kihagyták belőle többek közt azt a mondatát, miszerint

„nagyon is el tudja képzelni, hogy egy gyermek nagyon boldogan nőhet fel egy homoszexuális családban”

Hozzátette, hogy Gulácsit nagyon sokan kritizálták a kiállása miatt, de Petry szerint elfogadhatatlan megjegyzéseket is kapott.

„Több mint 35 éve vagyok a profi labdarúgásban, sokféle országban játszottam együtt homoszexuálisokkal, muszlimokkal és keresztényekkel, és mindig mindenkit tiszteltem. Hogy lehetnék rasszista?”

— tette fel a költői kérdést.

Elmondta azt is, hogy Gulácsi Whatsappon azt üzente neki: sajnálja a történteket, és azt, amit a média most Petryvel tesz.

Hozzátette: ügyvédet fogadott, mert nem akarja annyiban hagyni a történteket.

(Telex nyomán)

 

Valódi Hírek