A Hertha magyar kapusedzője elmondta a véleményét arról, hogy Gulácsinak miért nem kellene véleményt nyilvánítania kényes ügyekben

Majd kifejtette, hogy mit gondol a migrációról.

Interjút adott a kormányközeli Magyar Nemzetnek Petry Zsolt, a Hertha BSC magyar kapusedzőjet, akit többek között arról is kérdeztek, a „válogatott, a reflektorfényben élő kapusként” mit gondol arról, hogy Gulácsi Péter, a válogatott másik reflektorfényben élő kapusa „nagy port kavart”, amikor nemrég kiállt a Család az család nevű kampány mellett.

Petry ezzel kapcsolatban azt mondta, az egyik legkomolyabb problémának azt tartja, „hogy jelentősen csökkent a véleménynyilvánítás színvonala”.

„Mi, a nemzeti oldal képviselői elvárjuk a másik oldaltól, hogy meghallgassa a mi álláspontunkat. Gulácsi Péternek a szivárványcsaládokról alkotott liberális véleményével a magyar társadalom többsége nem ért egyet”

– vélekedett a kapusedző.

Szerinte habár a véleménynyilvánítás „morálisan nem támadható”, és elvi alapon nem lehet és nem is szabadna Gulácsit elítélni csak azért, mert elmondta a véleményét, az már egy más kérdés, hogy az RB Lepzig kapusa olyan véleményt fogalmazott meg, ami itthon nem népszerű.

„Én sportolóként az ő helyében a futballra koncentrálnék, és nem fogalmaznék meg semmilyen álláspontot közéleti, társadalompolitikai kérdésekben. (…)

Hogy mégis mi késztethette Pétert arra, hogy kiálljon a homoszexuális, transzvesztita és egyéb nemi identitású emberek mellett, nem tudom. Én biztos, hogy nem kavartam volna fel az indulatokat az ő helyében

– magyarázta Petry Zsolt.

Majd ezt követően megfogalmazta saját álláspontját olyan közéleti és társadalompolitikai kérdésekben, mint az is, hogy szerinte a „bevándorlás-politika az erkölcsi leépülés megnyilvánulása”, hozzátéve, úgy gondolja, hogy Európa morálisan mélyre süllyedt, és úgy látja, éppen „az erkölcsi leépülés” söpör végig a kontinensen.

„A liberálisok felnagyítják az ellenvéleményeket: ha te nem tartod jónak a migrációt, mert rettentő sok bűnöző lepte el Európát, akkor máris rád sütik, hogy rasszista vagy.

Ez nem engedhető meg, a másik ember véleményét ritkábban tolerálják, főleg akkor, ha az illető konzervatív álláspontot képvisel”

– mondta el a kapusedző.

Mint ismert, Gulácsi Péter februárban töltött fel egy fotót a közösségi oldalára, amelyen feleségével közösen kiállnak a szivárványcsaládok mellett. A fotóhoz Gulácsi azt írta:

“Minden embernek joga van az egyenlőséghez. Ugyanúgy, ahogy minden gyereknek joga van boldog családban felnőni, alkossa a családot bármennyi, bármilyen nemű, bármilyen színű, bármilyen vallású ember. Én kiállok a szivárványos családok mellett! Szólaljunk fel a gyűlölet ellen, legyünk elfogadóbbak és nyitottabbak!”

Az RB Lepizig kapusát később rengeteg támadás érte a kiállása miatt, ezért később Hurtka János, szintén válogatott focista is felszólalt Gulácsi mellett. Nem sokkal később azonban a TV2 csoporthoz tartozó Spíler TV-nél három és fél évig szakértőként dolgozó Hrutkának távoznia kellett a csatornától.

A távozásáról szóló Facebook-bejegyzésben a focista utalást tett arra, hogy a közös munka amiatt érhet véget, mert nyilvánosan kiállt Gulácsi mellett.

(Magyar Nemzet nyomán)

Kapcsolódó cikkünk:

https://nyugatifeny.hu/2021/03/23/kirugtak-az-mtva-tol-a-sportriportert-aki-lajkolta-gulacsi-peter-a-csalad-az-csalad-bejegyzeset