Gyász: 58 évesen belehalt a koronavírusba a Párbeszéd nyíregyházi képviselője

Nyugodjon békében!

Koronavírusban elhunyt Lövei Csaba tanár, a Párbeszéd nyíregyházi önkormányzati képviselője, a Szövetségben Nyíregyházáért ellenzéki frakció tagja.

A képviselőről megemlékezett Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd társelnöke is.

„Lövei Csaba mélyen hitt a tiszta közéletben. És nemcsak beszélt róla, hanem tett is érte: tucatnyi alkalommal leplezett le korrupciós ügyeket. Felkészült volt, tettre kész, egyenes, és páratlan bátorsággal küzdött a korrupció ellen.

Csaba újabb megméretésre készült: az ellenzéki előválasztáson ő lett volna a Párbeszéd országgyűlésiképviselő-jelöltjeinek egyike.

Nagy lendülettel és elkötelezettséggel készült a feladatra, mert számára nem volt kérdés, hogy az ellenzék közös erővel leváltja a kormányt, és megkezdődhet egy igazságosabb, tisztább, élhetőbb Magyarország felépítése. Csaba ebben a munkában is kivételesen értékes tagja volt közösségünknek”

– írta a közösségi oldalán Karácsony.

Lövei Csaba 58 éves volt, három gyerek édesapja. Ő már a második a nyíregyházi képviselő-testületben, aki a koronavírus halálos áldozata, miután tavaly ősszel elhunyt Adorján Gusztáv, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője.

Lövei Csabát a Párbeszéd saját halottjának tekinti.

 

Valódi Hírek