Kétségbeesetten bizonygatja a kormánypropaganda, hogy a sajtó igenis tudósíthat a Covid-oszályokról

Kár, hogy ez hazugság, amellett hatalmas öngól is.

Az elmúlt hónapok folyamán az M1 több riportban is beszámolt a magyar kórházakba folytatott egészségügyi ellátásról — így próbálja menteni a menthetőt a Magyar Nemzet szombati anyagában, hogy bebizonyítsák: igenis beengedik a sajtót a Covid-osztályokra.

Már korábban beszámoltunk arról, hogy 28 szerkesztőség arra kérte a kormányt, hogy engedjék be az újságírókat a kórházakba. Erre azért van szükség, hogy a sajtó megmutathassa az egészségügyi intézményekben zajló megfeszített munkát és a jelenlegi körülményeket. Korábban ugyanis több olyan beszámoló érkezett orvosoktól és nővérektől, amelyek szerint teljes a cenzúra, így a média nem tud teljes és átfogó képet adni a járványról.

A kérésre akkor elsőként Kovács Zoltán kormányszóvivő reagált. Szerinte “{a} kórházakban gyógyítani kell, és nem kamerázni”. Orbán Viktor az M1-en adott interjújában erre ráerősített azzal, hogy szerinte “nem most van itt az ideje annak, (…) hogy

kamuvideókat vagy álhíreket gyártsunk“.

Az Alfahír szerkesztősége megkereste a Magyar Orvosi Kamarát, hogy mit gondol a kérdésről. A MOK elnökségének közleménye alapján a kamara “messzemenőkig elkötelezett a transzparencia mellett, a járvánnyal kapcsolatos kérdésekben számtalan alkalommal kértük a kormányzatot ennek megvalósítására“.

A Magyar Nemzet szombaton készített egy gyűjtést arról, hogy hány alkalommal és hány helyen forgatott anyagokat a Covid-osztályokon az M1 csatorna.

Cikknek álcázva felsorolták, hogy az M1 készített már riportot a Szegedi Tudományegyetem Járványügyi Ellátó Központjában, a Magyar Honvédség Egészségterápiás Központjában, a Honvéd Kórház Covid-Belgyógyászati Osztályán és a a Kiskunhalasi Járványkórházban is.

Bárhogyan is értelmezzük a MN szombati anyagát, az mindenképpen öngól. Noha a szándék nyilvánvalóan az, hogy bizonyítsák: a sajtó bemehet a Covid-osztályokra, a cikk üzenete azok számára, akik két mondatnál többet is képesek egymás után értelmezni, elég felemás.

Egyrészt felmerül a kérdés, hogy a fent jelzett osztályokra miért csak a kormánymédia munkatársait engedték be.

Elgondolkodtató továbbá, hogy amennyiben a kormánymédia ennyire elkötelezett a hiteles tájékoztatás mellett, miért nem készített riportot például Ózdon, ahol a kórházi főigazgató szerint bergamói állapotok vannak (az OKFŐ az igazgató szavait hazugságnak nevezte később, noha azokat több munkatárs és a szakszervezet is igazolta).

Ugyanezzel az erővel miért nem forgattak Hatvanban, vagy a többi Pest megyei kórház osztályain?

Ha pedig professzor doktor Kovács Zoltán szerint a kórházakban gyógyítani kell, és nem kamerázni, ehhez a véleményhez pedig Orbán Viktor is sietve csatlakozott a kamuvideós beszólásával, akkor

miért engednek be egyáltalán bárkit a kórházakba?

Nem csoda, ha lassan maga a kormánymédia is belezavarodik a gyakran egymásnak ellentmondó utasítások tengerében abba, hogy mit is kell mondani.

 

Valódi Hírek