Totális cenzúra, fenyegetés és szervezetlenség: Megszólalt a Magyar Orvosi Kamara területi szervezete az „Európa-bajnok” oltási rendről

Eddig csak sejtettük, most már tudjuk is.

A Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson-Sopron megyei Területi Szervezete felhívást tett közzé Facebook-oldalán hétfőn a Covid-oltások szervezésével kapcsolatban.

„Sajnos a COVID járvány egyre nagyobb veszélyt és terheket okoz szinte mindenki számára. Háziorvosok, kórházi, szakrendelői orvosok és ápolók hetek, hónapok óta küzdenek, dolgoznak és egyre nehezebben viselik a terhelést.

Tovább nehezíti a helyzetet, hogy a lakosság, az önök tájékoztatása hiányos, gyakran téves, vagy félrevezető.

Totális cenzúra van.

A kórházakban dolgozók nem nyilatkozhatnak, nem mondhatnak véleményt, a különböző médiák saját érdekeik, pártállásuktól függően torzítva, egyoldalúan informálják önöket.”

— kezdik a bejegyzést.

Hozzáteszik,m ekkora problémát jelent a háziorvosok munkájában és az oltások szervezésében a lakosság félrevezetése.

„A betegeik elégedetlenek, sokszor agresszívak, mert a közmédiából azt hallják, hogy van elég oltóanyag, a hétvégeken is oltanak, s kérdéseikkel nyugodtan forduljanak háziorvosukhoz.”

— folytatták. Ezután az alábbi tényeket tették közölték az oltásokkal kapcsolatban:

    • Jelenleg nem áll rendelkezésre a háziorvosoknál és a kórházi oltópontokon sem minden regisztrált számára elegendő oltóanyag.
    • Az oltandó személyeket nem a háziorvosok jelölik ki, és az oltási sorrendet sem tudják befolyásolni.
    • Az oltások központi elosztásánál folyamatosak a zavarok
    • A különböző oltások előnyeit, kockázatait és az oltásokról rendelkezésre álló megbízható tudományosan megalapozott ismereteket, nem sikerült széles körben a lakossággal és az orvoskollégákkal sem megismertetni.
    • Az oltást végző háziorvosokat nyomásgyakorlással, fenyegetéssel és egyeztetés nélküli, egyoldalúan megállapított, gyakorlatilag megalázóan alacsony díjazással “motiválják, ellentételezik”.
    • Az oltást végző háziorvos kollégák nagyon gyakran sem adminisztratív, sem más logisztikai támogatást sem kapnak az oltások szervezéséhez, végzéséhez.

A Magyar Orvosi Kamara területi szervezete a fentiekért a lakosság elnézését, megértését és türelmét kéri.

A teljes bejegyzés itt olvasható:

Valódi Hírek