Nincs vége a Petry-ügynek: A németek kikérik maguknak, hogy a magyar kormány a nácizmusra célozgat

Elbeszélgettek a német ügyvivővel.

Beszámoltunk arról, hogy Németország budapesti nagykövetségének ügyvivőjét hivatalába kérette csütörtök reggel Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára.

A megbeszélés témája Petry Zsolt magyar állampolgár németországi munkaadója általi elbocsátásának a napokban széles nyilvánosságot kapott esete volt.

A Blikk megkereste a német nagykövetséget, hogy megtudják, mi zajlott a megbeszélésen. Úgy tűnik, Magyar Levente nem igazán tudta meggyőzni a német ügyvivőt, mert a lap az alábbi választ kapta a követségtől:

„Meg tudjuk erősíteni, hogy ügyvivőnket a tegnapi napon bekérették a magyar külügyminisztériumba. A magyar kormánynak azon megnyilatkozásai, amelyek Petry Zsoltnak a Hertha BSC-től történő elbocsátásával kapcsolatosak,

számunkra érthetetlenek.

Ezt ügyvivőnk is világossá tette a magyar kormány számára a találkozó során. A nemzetiszocializmusra történő utalást a leghatározottabban visszautasítjuk – reagált a budapesti német diplomáciai képviselet.”

Az ügy előzménye, hogy Petry Zsolt kapusedzőt menesztette a Hertha Berlin, miután a Magyar Nemzetnek adott interjújában többek között arról beszélt, szerinte a “bevándorlás-politika az erkölcsi leépülés megnyilvánulása”, hozzátéve, úgy gondolja, hogy Európa morálisan mélyre süllyedt, és úgy látja, éppen “az erkölcsi leépülés” söpör végig a kontinensen.

Illetve elmondta azt is, nem érti, mi késztethette Gulácsi Pétert, az RB Leipzig kapusát arra, hogy “kiálljon a homoszexuális, transzvesztita és egyéb nemi identitású emberek mellett”. Ő ugyanis a válogatott kapus helyében nem kavarta volna fel az indulatokat.

Ezt követően a Hertha kedden közleményben jelentette be, hogy azonnali hatállyal menesztik Petryt a klubtól.

(kiemelt kép: Twitter/herthabsc)

 

Valódi Hírek