Kásler úgy tudja, ez a helytállás a rendszerváltás utáni Magyarország egyik legnagyobb sikere (+videó)

Úgy látja, az utóbbi időben testet öltött a „jóakaratú emberek között a nemzeti egység”.

Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere szerdán reggel a Facebook-oldalára feltöltött videóban reagált arra, hogy Magyarországon 2,5 millió ember kapta meg a koronavírus elleni vakcina első adagját.

A miniszter a videóban arról beszélt, ugyan az oltás „méltatlan politikai támadások kereszttüzében folyt, mindennek ellenére, hazánk az EU országai között az átoltottság éllovasává vált”.

Kásler elmondta: büszke kollégáira, akik minden körülmények között helytálltak, és szerinte az egészségügyi ellátórendszer az eddig soha nem tapasztalt terhelés mellett sem ingott meg.

Hozzátette: úgy látja, az utóbbi időben testet öltött a „jóakaratú emberek között a nemzeti egység”.

„Meggyőződésem, hogy ez a küzdelem és helytállás, a rendszerváltás utáni Magyarország egyik legnagyobb sikere, amelynek beteljesedéséhez arra kérek mindenkit, hogy jelentkezzen és éljen az oltás lehetőségével”

– mondta Kásler Miklós.

A miniszter ugyanakkor a videóban nem ejtett szót arról, hogy a világon lakosságarányosan Magyarországon halnak meg az egyik legtöbben a koronavírus-fertőzéssel összefüggésben, így a legutóbb közölt adatok szerint is egyetlen nap alatt rekordsokan, 311-en veszítették életüket.

Ahogy arról sem beszélt, hogy Magyarországon az immunizáció kétfázisú vakcinákkal történik, így jelenleg kb. 800-900 ezer ember kapta meg két hete az oltás második adagját és számít védettnek a fertőzéssel szemben. Azaz az átoltottság jelenleg 9-10 százalék körül van.

Valódi Hírek