FRISS: Kirúgják az SZFE-t az európai színművészeti egyetemek uniójából

Szerintük ez az SZFE már nem az az SZFE, amit annak idején elfogadtak.

Az E:UTSA (Európa: Színművészeti Iskolák és Akadémiák Uniója) nem szeretné a továbbiakban tagjai között tudni a Színház- és Filmművészeti Egyetemet – derült ki abból a levélből, amit az egyesület nemrég juttatott el a 444-hez.

Ebben azt írják: az alapítványi kezelésbe adott SZFE tagságát azért szüntetik meg, mert tavaly szeptember óta jelentős változások álltak be annak vezetésében.

Szerintük az, amit most SZFE-nek hívnak, nem tekinthető ugyanannak az intézménynek, mint amelyiknek a tagsági kérelmét annak idején elfogadták.

Ugyancsak szerdán derült ki az is, hogy Szarka Gábor, az SZFE kancellárja a Magyar Nemzet értesülései szerint arra készül, hogy levelet ír annak az öt külföldi egyetemnek, amelyek az Emergency Exit névre keresztelt diplomamentő programon keresztül formálisan átvennék az egyetem 150 hallgatóját, elismerve a hallgatók eddig megszerzett kreditjeit és a mestereikkel folytatott további munkát is.

Szarka az egyetemek rektorait viszont levelében arra akarja figyelmeztetni, hogy a magyar jogszabályokat mindenkinek be kell tartania. Bővebben itt:

https://nyugatifeny.hu/2021/04/07/szarka-gabor-nagyon-kiakadt-azon-hogy-kulfoldi-egyetemek-vennek-at-az-szfe-tavozo-diakjait

Valódi Hírek