Közleményben magyarázkodik Petry Zsolt a Gulácsival kapcsolatos érzéketlen kijelentései miatt

A Hertha vezetése és szurkolói is magyarázatot követelnek a kapusedző kijelentéseire.

Mi is beszámoltunk róla, hogy Petry Zsolt, a Hertha BSC kapusedzője interjút adott a Magyar Nemzetnek, amelyben többen között arról beszélt, nem érti, mi késztethette Gulácsi Pétert, az RB Leipzig kapusát arra, hogy véleményt nyilvánítson és kiálljon a szivárványcsaládok, illetve „a homoszexuális, transzvesztita és egyéb nemi identitású emberek mellett.

Petry ezt követően a migrációval kapcsolatban elmondta, szerinte a “bevándorlás-politika az erkölcsi leépülés megnyilvánulása”, hozzátéve, úgy gondolja, hogy Európa morálisan mélyre süllyedt, és úgy látja, éppen “az erkölcsi leépülés” söpör végig a kontinensen.

A nagy port kavart interjú után a kapusedző azzal a kéréssel fordult a Magyar Nemzethez, hogy

bizonyos kérdésekben árnyaltabban fejthesse ki az álláspontját, mert a szöveg egyeztetése során általa fontosnak tartott gondolatok maradtak ki a vele készült interjúból.

A lapban megjelent közlemény szerint Petry maximálisan tiszteletben tartja Gulácsi Péter véleményét.

Azt is fontosnak tartja leszögezni, hogy nem tett hátrányosan megkülönböztető véleményt a szivárványcsaládokra, és a továbbiakban a feladatára kíván összpontosítani, hogy minél jobban és megelégedésre végezhesse a munkáját a Herthánál.

Az interjú híre ugyanakkor elért a német lapokhoz és ezzel együtt a Hertha Berlin vezetéséhez is. A német klub a kedd reggel megjelent rövid közleményében úgy reagált, először Petry Zsolttal személyesen vitatnák meg a kérdést zárt körben.

A dpa német hírügynökség szerint ugyanakkor nemcsak a klub vezetősége, hanem a Hertha szurkolói is azonnali reakciót várnak Petrytől és Arne Friedrich sportigazgatótól.

(Magyar Nemzet/444.hu nyomán)

Valódi Hírek