A Tesco vezérigazgatója elmondta, mire lehet számítani a négyzetméter alapú vásárlásnál

Az intézkedés már a héten életbe léphet.

A kedd reggel jelentett legfrissebb adatok szerint már 2 432 313 ember kapta meg a koronavírus elleni oltás első adagját Magyarországon, ami azt is jelenti, hogy akár már néhány napon belül életbe léphetnek a kormány 2,5 millió beoltotthoz kötött intézkedései, így többek között az is, hogy átlagosan 10 négyzetméterenként 1 vásárló tartózkodhat a boltokban.

Az intézkedéssel kapcsolatban a Világgazadaságnak nyilatkozó Pálinkás Zsolt, a Tesco magyarországi vezérigazgatója elmondta, üdvözlik a lépést, szerinte ugyanis ez a csekély ára annak, hogy újra megnyissanak a most bezárt egységek.

Elmondása szerint a vásárlók számát már hónapok óta maximalizálják több olyan külföldi országban is, ahol ez szükséges volt, így Ang­liában már tavaly nyártól ez megy, de az ősz óta például Szlovákiában is, és működik.

„A saját rendszerünkben 15 négyzetméterrel számolunk fejenként, és bár a jogszabály csak 10-et ír elő, mi akkor is maradunk a 15-nél.

A nagy alapterületű áruházakban aligha okoz fennakadást a limit, de a kisebbeknél sem feltétlenül. Hat-nyolc percnél többet soha senki nem várt arra, hogy bejusson a boltba, az esetek többségében pedig nincs sor”

– magyarázta Pálinkás.

A vezérigazgató beszélt arról is, hogy az online bevásárlás jelenleg a teljes bevételük mintegy 3 százalékát adja, de ez felmehet akár 6-7 százalékra is.

Ehhez képest Angliában 13-15 százalékot is hozhat az online megrendelések teljesítése áruházanként, igaz, ott kétezer ilyen boltjuk van szemben 21 magyarral. Pálinkás szerint ezért bővíteni szeretnék a termékek számát és az átvételi időablakokat is.

(Világgazdaság nyomán)

Valódi Hírek