Megtiltották a zalai újságírónak, hogy lefotózza a saját oltását, mert csak az állami média forgathat az oltópontokon

A Dél-Zala Press újságírója a tudósítással szerette volna oltásra buzdítani olvasóit, de megtiltották.

Mivel az a szándékom, hogy minél többen adassák maguknak be maguknak a védőoltást, ezért a saját beoltásomról a kórházban szeretnénk néhány fotót készíteni és azokat egy vakcinázásra buzdító cikkben a www.delzalapress.hu weboldalon kívánom megjelentetni. Kérem a felvételek elkészítésének engedélyezését”

– írta az Országos Kórházi Főigazgatóságnak (OKFŐ) szóló levelében a Dél-Zala Press újságírója, akit nemrég értesítettek arról, hogy megkaphatja a Szputnyik V koronavírus elleni vakcinát.

Csakhogy a lap szerint az OKFŐ válaszlevelében azt írta:

„Sajnos az alábbi kérelmét el kell utasítanunk. Oltóponton csak a köztelevízió (MTVA, M1) forgathat. Megértését köszönjük!”

Hasonlóról számolt be Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere is, aki Facebook-oldalán tette közzé azt a levelet, amelyet az OKFŐ alap- és szakellátásért felelős főigazgató-helyettese az oltásba bevont budapesti szakrendelők vezetőinek írt. Takács Péter ebben arra kérte őket:

„ne fogadjanak riport- és interjúkészítés céljából televíziós stábokat vagy újságírókat”.

Takács indoklása szerint erre azért van szükség, hogy „az oltással kapcsolatos megnövekedett médiaérdeklődés ne akadályozza magát az oltási tevékenységet”.

A főigazgató-helyettes szerint ugyanakkor ez a korlátozás nem vonatkozik a közmédia dolgozóira, hiszen, mint írja:

„a szükséges képi dokumentációt (vágóképek, fotók) az oltási folyamatról az MTVA elkészíti és díjmentesen minden olyan médiaszereplő rendelkezésére bocsátja, aki erre igényt jelent be”.

Azaz Takács szerint fölösleges a korménytól független sajtó helyszíni tudósítása, hiszen a közmédia úgyis megfelelően tájékoztat.

A világon mindenhol tudósíthat a sajtó a fertőzötteket ápoló kórházakból, csak Magyarországon nem.

Orbán Viktor retteg…

Posted by Baranyi Krisztina on Sunday, 4 April 2021

Valódi Hírek