Kirúgták az MTVA-tól a sportriportert, aki lájkolta Gulácsi Péter a „család az család” bejegyzését

Lukács Viktor eredetileg az olimpián is közvetített volna, most viszont hirtelen távoznia kellett a közmédiától.

Miután múlt héten kiderült, hogy távozik a kormányközeli TV2 csoporthoz tartozó Spíler TV-től Hrutka János válogatott focistát, aki három és fél évet dolgozott szakértőként a csatornánál.

A távozásáról szóló Facebook-bejegyzésben Hurtka utalást tett arra, hogy a közös munka amiatt érhet véget, mert nyilvánosan kiállt Gulácsi Péter válogatott labdarúgó mellet, akit a kommentelők amiatt kritizálták, hogy támogatta a szivárványcsaládokat.

Kedd reggel azonban az Index arról ír, hogy nem Hrutka az egyetlen, akinek távoznia kellett a pozíciójából, miután a nyilvánosság előtt is vállalta véleményét a Gulácsi-ügyben.

Lukács Viktor, az M4 Sport kommentátora nemrég ugyanis szintén eltűnt a képernyőről, holott eredetileg számoltak volna vele a labdarúgó Európa-bajnokságon és az olimpián is, 2020 decemberében pedig a csatorna őt küldte Kijevbe, ahol a Ferencváros fontos meccset játszott a Bajnokok Ligájában a Dinamo ellen.

Az Index azt írja, szakmán belül egyre nagyobb a teret nyernek azok a feltételezések, amelyek szerint a Junior Príma-díjas riportertől azért vált meg a közmédia, mert

kedvelte Gulácsi Péter „a család az családról” szóló bejegyzését.

Az RB Leipzig kapusa ebben úgy fogalmazott:

“Minden embernek joga van az egyenlőséghez. Ugyanúgy, ahogy minden gyereknek joga van boldog családban felnőni, alkossa a családot bármennyi, bármilyen nemű, bármilyen színű, bármilyen vallású ember. Én kiállok a szivárványos családok mellett! Szólaljunk fel a gyűlölet ellen, legyünk elfogadóbbak és nyitottabbak!”

Az Index megkeresésére Lukács nem szerette volna kommentálni a távozása mögött álló okokat, azt viszont megerősítette, hogy többé nem közvetít a csatornánál. Az MTVA nem reagált a lap kérdéseire.

(Index nyomán)

Valódi Hírek