„Egy elmeháborodott kétségbeesett kapkodása” — kiverte a biztosítékot a szakembernél a szerdai Orbán-interjú

Szerinte Orbán szándékosan hazudott a közmédiában.

Exkluzívként beharangozott interjút adott Orbán Viktor szerdán a közmédiának, amelyben elmondta, hogy újabb 2-3 nehéz hétre számíthatunk, de 2,5 millió beoltottnál elkezdhetünk fokozatosan nyitni és újraindítani a gazdasáhot.

Lantos Gabriella egészségügyi szakértő, a Róbert Károly Kórház korábbi igazgatója közösségi oldalán reagált az interjúban elhangzottakra csütörtökön. A szakember azt írta:

„Orbán nem járványszakértő. De tudja, mit beszél. Nagy bajban lehet. Tegnap nem csak csúsztatott, szánt szándékkal hazudott.
Azt állította, hogy most már nem a korlátozások állítják meg a tömeges fertőzést. Csak az oltás. Ez egyszerűen hazugság.”

A szakember hozzátette, hogy jelenleg 2 millió beoltott van, és közülük maximum 1 millió lehet immunis, ezért

a vírust semmi más nem állítja meg, csak a zárás.

Az, hogy Orbán 2,5 millió beoltottnál nyitni akar, egy elmeháborodott ember kétségbeesett kapkodása szerinte, és gyakorlatilag a 4. hullám biztos receptje.

„Akkor is még legfeljebb 3 millió immunis ember lesz: beoltottak és fertőzésen átesettek együtt. Ez még a nyájimmunitás fele sincs.”

— írta, hozzátéve, hogy ha jól halad az oltás, akkor nyárra juthatnánk el a nyájimmunitásig, éppen ezért Orbán a korai nyitással emberek életét kockáztatja.

„Lehet, hogy ez az orbáni stratégia. Akkor viszont mondja ki nyíltan. Tartson erről nemzeti konzultációt. Pl. ilyen kérdésekkel:

Ön mennyi halottat viselne el azért, hogy 2 hét múlva visszakapja az életét? 30 000? 50 000? 100 000?

Ma abszurdnak tűnik? Pedig nem az. 20 000 halottnál 2 millió ember még mindig kétely nélkül követi.

Vajon hol lehet a határ? Van egyáltalán határ, Cipolla?”

A teljes posztot itt tudod elolvasni:

 

Valódi Hírek