Jelentkezett Navalnij: Fél, hogy elveszítheti a lábát a börtönben

A börtönorvosok nem törődnek vele.

Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikust március közepén a Vlagyimir megyei Pokrov 2. javítókolóniába szállították, a következő hírek pedig akkor érkeztek róla, amikor kiderült, hogy megromlott az egészsége a fogolytelepen.

Ügyvédei arról számoltak be, hogy múlt hét eleje óta bénul a lába, és hátfájásra is panaszkodott. A gyógyszerektől nem lett jobban.

A legutóbbi hír két napja érkezett róla. Eszerint Navalnijt alvásmegvonással kínozzák a börtönben, noha az orosz Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat (FSZIN) Vlagyimir megyei parancsnokságának sajtószolgálata azt közölte róla csütörtökön:

“Stabilnak és kielégítőnek bizonyult Alekszej Navalnij ellenzéki politikus egészségi állapota az orvosi vizsgálat során.”

Navalnij Instagram-oldalán pénteken jelent meg egy újabb poszt, amelyből kiderül: az ellenzéki politikus attól fél, hogy

elveszíti a lábát.

A posztban Navalnij azt is állítja, hogy a börtönorvosok nem adnak kielégítő tájékoztatást az állapotáról, és megírta, hogy ha a jobb lábára próbál meg támaszkodni, akkor egyszerűen felborul. Hozzátette, hogy nem szeretne megválni a lábától.

Nehéz és fájdalmas kikelnie az ágyból, és hiába jelezte problémáit a felügyelőknek, tudomásul vették azokat, de semmi nem történt. Navalnij szerint korábban becsípődhetett egy idege, és ez okozhatja a fájdalmakat.

 

Valódi Hírek