Összeomló egészségügy: Van, ahol már csak 60 év alatt tudják biztosítani az intenzív ellátást

A kórházakban katasztrófa medicina van érvényben.

A csütörtökön jelentett 272 elhunyt után, tovább romlottak a járványügyi adatok hazánkban: március 26-án 275 újabb halálos áldozata van a koronavírus-járványnak.

Dóczi Viktor, az Országos Mentőszolgálat dolgozója Facebook posztjában mesél a kórházakban uralkodó tarthatatlan állapotokról:

Sokan kérdezitek hogy vagyok, hogy vagyunk, hogyan bírjuk a szolgálatokat?

Napról-napra egyre nehezebb, mind fizikailag, mind lelkileg. De még mindig könnyebb nekünk, mint azoknak akik az intenzíveken és covid osztályokon dolgoznak.

Katasztrófa medicina van érvényben, ami azt jelenti, hogy senkinek sem kezdik meg az újraélesztését, ha meghal.

Nagyon kevés az ellátó személyzet, rengeteg a beteg, ami oda vezetett, hogy

pl. az Uzsoki utcai Kórházban már senki sem kerülhet 70 év felett lélegeztetőgépre, Kistarcsán már csak 60 év alatt, a SOTE-n pedig 65 év alatt van lehetőség biztosítani az intenzív ellátást.

Szóval ezeket a számokat leírva baromira nem vagyunk jól lelkileg. Minden kollégát megvisel már ez a teher. Férfiakat, nőket egyaránt látok sírni, zokogni a tehetetlenség és az átélt szörnyűségek miatt.

(Nem szeretek politizálni, nekem mindegy hogy fidesz, mszp, vagy dk, esetleg jobbik. Teljesen lényegtelen, mindegyik bűnös abban, ami most zajlik. Óriási szükség lenne arra a közel 9000 eü dolgozóra, akik az új szolgálati törvény miatt kiléptek a rendszerből. Óriási szükség lenne pl. az egy éve ki nem épített oxigén hálózatra a Dél-Pesti Kórház covid részlegén. Esetleg szükség lenne működő liftekre a Szent László Kórházban és akkor a bajtársaknak nem kellene a második emeletről a lépcsőn lehozni a hordágyat.

Állítólag 100 milliárdok kerültek az eü-be, jó lenne látni hova került! A Szent László Kórház második emeletén készült fotón jól látszik mire van pénz a Népligetben. De ez sajnos nem menti meg az embereket…

Ma is kb. 270 ember halt meg, remélem nem csak én gondolom azt, hogy minden ember élete felbecsülhetetlen értékkel bír, ami pénzben nem mérhető!)

Ez már nem olyan dolog, amit el lehet titkolni az emberek elől, joguk van tudni hogy mire számíthatnak, ha kórházba kerülnek! Szóval így a végére elmondhatom, szarul vagyunk mind lelkileg, mind testileg.

Mert tudjuk az igazat, de senki se meri elmondani. Én megteszem helyettük is, mert ha nem tenném akkor még ez is nyomná a lelkemet!

Sokan kérdezitek hogy vagyok, hogy vagyunk, hogyan bírjuk a szolgálatokat?
Napról-napra egyre nehezebb, mind…

Posted by Viktor Dóczi on Thursday, 25 March 2021

Valódi Hírek