Maruzsa váratlanul bemondta a pedagógusoknak: Ha oltatni szeretnének, hétfőig regisztráljanak

Nem sok idejük maradt.

Maruzsa Zoltán csütörtök este interjút adott a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. Arról beszélt, hogy a 180 ezer közoktatásban dolgozó 55%-a regisztrált, hogy megkaphassa a vakcinát.

Az államtitkár

váratlanul arra kérte azon pedagógusokat, akik oltást szeretnének kapni, hogy legkésőbb hétfő éjfélig regisztráljanak,

hogy legyen idő a kiértesítésükre. Elmondta, hogy már a dolgozók 20%-a megkapta az oltást veszélyeztetettségük és életkoruk miatt.

Arról is beszélt, hogy a kevés elérhető oltóanyag miatt priorizálták az oltandók sorrendjét, és csak most jutottak el odáig, hogy a pedagógusok is megkaphatják az oltóanyagokat — annak ellenére, hogy szakmai szervezetek már hónapok óta kérlelik a kormányt ez ügyben. Hozzátette, hogy jövő héten kezdik kiértesíteni a beoltandó pedagógusokat.

Kásler Miklós levelet írt a közoktatási és köznevelési intézmények vezetőinek. Az emberi erőforrások minisztere ebben a pedagógusok oltási rendjét ismertette.

A miniszter arról írt, hogy az oktatási és nevelési tevékenység egy héttel azután indulhat újra offline keretek között, miután két és félmillió embert beoltottak. Orbánék előzetesen

április 19-ét jelölték meg erre az időpontra,

azonban ez nagyban függ az oltások tempójától.

Kásler kifejtette, hogy első körben azokat szeretnék beoltani a pedagógusok közül, akik március 24-e előtt regisztráltak;

őket akár már jövő héten behívhatják az oltópontokra.

Utána azok következhetnek, akik jövő hétfőig jelentkeznek a vakcinainfo.gov.hu oldalon; őket húsvét után hívhatják oltatni. A miniszter az intézményvezetők segítségét kérte, hogy buzdítsák alkalmazottaikat az oltásra, és ne feledkezzenek el a hitoktatókról sem.

(Telex nyomán)

Valódi Hírek