Saját hazugságaival szembesítette Orbánt a DK országgyűlési képviselője a Parlamentben (+videó)

Arató Gergely szembeállította a valósággal Orbán elmúlt hónapokban tett kijelentéseit.

Arató Gergely, a DK fracióvezető-helyettesének hétfőn a parlamenti napirend előtti felszólalásában elmondta, „a kormány katasztrófába vezette az országot és arra sem képes, hogy szembenézzen a valósággal”. Arató ezért felsorolta Orbán Viktor elmúlt hónapokban tett kijelentéseit, majd szembesítette ezeket a valósággal.

„2020. szeptember 12-én Orbán azt nyilatkozta, hogy a védekezés sikerét a halálesetek, illetve a megmentett életek számában tudjuk mérni. A halálesetek számával most az a helyzet, hogy az elmúlt héten Magyarországon halt meg lakosságarányosan a legtöbb ember az egész világon.

Szeptember 16-án a miniszterelnök a Facebookon azt mondta, ‘Mindenki megnyugodhat, ha elkapja ezt a betegséget, meg fogjuk gyógyítani’. Amióta elhangzott ez a nagyképű nyilatkozat, 18 ezer honfitársunk hunyt el.

December 18-án azt mondta, ‘Ha egy hétvége alatt kellene beoltani mindenkit, arra képesek lennénk’. Mi a valóság? A március 6-7-i hétvégén 74 ezer ember beoltását sem tudták megoldani, káoszba fulladt az oltási terv vagy annak a hiánya.

2021. február 12-én azt mondta, ‘Ha néhány száz vakcina leesik egy teherautóról, ott kell lennie egy magyar portyázónak, aki ezt elkapja’. Ehhez képest az igazság az, hogy önök 1,7 millió Moderna-vakcinát meg sem rendeltek az uniós keretből.

Orbán Viktor március 14-én azt mondta, ‘Megvagyunk, és nem segítséget fogunk kérni külföldről, hanem inkább segítséget adunk majd’. Miközben a Magyar Orvosi Kamara megyei szervezeteinek információja szerint ma már arról kell dönteni a kórházakban, hogy kit raknak lélegeztetőgépre és kit nem.

Mert nem a gép a kérdés, hanem az, hogy van-e hozzá ápoló és orvos. Önök 4 ezer egészségügyi dolgozót üldöztek el a járvány közepén”

– sorolta Arató Gergely.

A képviselő felszólalását azzal zárta, hogy a kormány állításával ellentétben, ők nem a vírusnak „drukkolnak, hanem éppen azért szólunk, hogy fejezzék be a sikerpropagandát és kezdjenek el dolgozni”.

Arató felszólalásár Dömötör Csaba úgy reagált, „komoly fegyvertény,” hogy már több mint másfélmillióan kaptak meg az oltást, és ez a szám tovább nő majd a napokban.

Magyarország nagyon jól áll az átoltottság szempontjából uniós összehasonlításban – mondta Dömötör, hozzátéve: az ellenzék olyan vakcinákat kér számon a kormányon, amelyek decemberben érkeznének meg.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint „gyalázat, amit az ellenzék művel a védekezés hátráltatására, megpróbálja aláásni az oltás elleni bizalmat, mégis azt állítja, hogy nem oltásellenes. Ha az lenne, amit az ellenzék szeretne, nem állna ilyen jól az ország az oltás tekintetében”.

A teljes felszólalást itt tudod megnézni:

Valódi Hírek