MOK megyei elnöke: Szeretettel várjuk Gulyás Gergelyt a Covid-osztályokon, nézze meg a saját szemével, mi zajlik

Kicsit erős volt Gulyástól lehazugozni az orvosokat és ápolókat.

„Aki kételkedik abban, amit az Orvosi Kamara állít a túlterheltségről és a szakemberhiányról, azokat sok szeretettel látjuk a Covid osztályokon. Nézzék meg a saját szemükkel!” — reagált a Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson-Sopron megyei Szervezetének elnöke, Szijjártó László az ATV Híradójának arra, hogy Gulyás Gergely álhírnek minősítette azokat az orvosi beszámolókat, amelyek szerint a magyar egészségügy kapacitásproblémával küzd.

Gulyás a csütörtöki kormányinfón technikailag nem csak a kétségbeesett nyilatkozatokat tevő orvosokat és ápolókat, de még magát Merkely Bélát is lehazugozta.

Szijjártó László a jelenlegi kórházi állapotokról elmondta:

30-40 betegre jut három-négy ápoló, de az ideális az lenne, ha öt betegre jutna egy ember.

Többek közt ezért is keresnek önkénteseket.

“Ha orvostanhallgató, ápoló vagy mentőtiszt hallgató vagy, vagy van egészségügyi végzettséged, de már más területen dolgozol, akkor mindenképp tudsz nekünk segíteni. Ha nincs ilyen végzettséged, nem tanulsz egészségügyi területen, de segíteni szeretnél, akkor is várunk”

— szól a felhívás.

Szijjártó hangsúlyozta a Híradónak, hogy nem az intenzív, hanem a sima Covid-osztályokra keresik az önkénteseket, ahol nem lélegeztetett betegek vannak, de oxigént kapnak.

Etetni, itatni kellene őket, illetve figyelni, hogy az oxigénellátásuk folyamatos legyen.

(ATV nyomán)

Valódi Hírek