Dr. Kunetz Zsombor: Itt az idő, Magyarországnak nemzetközi segítségre van szüksége!

A szakember helyretette Merkely Béla hamukázását is az intenzív ágyakról.

Drámai posztot tett közzé vasárnap Dr. Kunetz Zsombor oxyológus szakorvos – vette észre elsőként a Nyugati Fény.

Kunetz írását változtatás nélkül közöljük:

Orbán Viktor pénteki rádióinterjújában azt állította, hogy 1174 beteg van lélegeztetőgépen (ez a szám ma már sajnos 1273) és még további 1618 intenzíves ágykapacitás van.

Merkely decemberben azt mondta, ezer lélegeztetett beteget bír el a rendszer, most pedig, a duplájáról beszél.

Megint az a rohadt matek!

A tegnapi 1174 beteg csak azok száma, akik lélegeztetésre szorulnak, és nem azok száma, akik valójában intenzív terápiára, ezek száma valószínűleg még pár százzal ággyal csökkentheti a kapacitást, amihez hozzá kell számolnunk azt a kb. 500 beteget, akik nem COVID miatt kerültek kórházba, ellenben lélegeztetésre, vagy intenzív terápiára szorul.

Nagyon fontos kiemelni azt is, hogy bizony sokan úgy szorulnak intenzív terápiás ellátásra, hogy nem kell lélegeztetni őket. És bizony ezen betegek kezelését intenzív terápiás szakszemélyzetnek kell elvégeznie.

Így, amennyiben ezen számokat is figyelembe vesszük, akkor sajnos már meg is közelítettük vagy meg is haladtuk azt a kétezres számot, amit Merkely mondott.

Tehát lehet még a rendszerhez hozzáadni csilliárd lélegeztetőgépet, ágyat, az mind a betegellátás rovására fog menni, ahogyan most is. Sokan azért halnak meg, mert a kevés ápoló miatt a kórházi fertőzések száma az egekben van, vagy azért, mert nem ér oda a szakápoló, amíg másik beteggel van elfoglalva, vagy azért, mert későn veszik észre, hogy a lelegeztetőgép szétcsúszott, az oxigén elfogyott.

Ezen elvesztett betegek aránya hatványozódni fog minden egyes olyan ágyszám emeléssel, amikor ehhez nem társul képzett szakdolgozói létszám emelés.

Ez utóbbi, meg véges, nem váltható ki rezidensekkel, orvostanhallgatókkal, hiszen ők nem tanulták ezt évekig, így az elvesztett betegek mellett a frusztrált pályaelhagyók számát lehet csak növelni.

Elérkezett az az idő, amikor ezen betegek ellátása érdekében, a nyomás csökkentése érdekében nemzetközi segítségre lehet szükségünk.


.

Valódi Hírek