Kiderült: Skóciában is a fideszes polgármester Orbán-bögre előtt elmondott, iskolás stílusú beszédén nevetnek (+videó)

Terjed a hírünk a világban.

Már külföldön is híre járt a decsi polgármester, Heberling Tibor március 15-ei beszédének. A település vezetője egy átlagos, unalmas ünnepi szöveget olvasott fel, azonban a díszlettel jelentősen feldobta a hangulatot.

A videó hátterében Orbán Viktor és a Decst is magában foglaló szekszárdi választókerület országgyűlési képviselője, Horváth István látható a 2018-as fideszes kampány szlogenjével, amely szerint „Nekünk Magyarország az első!„.

Ha ez még nem elég, a polgármester előtt egy Orbánt ábrázoló bögre pihen, tökéletesen illeszkedve a háttér stílusához.

A Népszava megkérdezte a település lakosságát, mit gondolnak a polgármester beszédéről. Az egyik idős lakó, Marika néni elmondta, hogy mindenki azt tesz a saját oldalán, amit akar; őt nem zavarta a díszlet.

Az egyik kábelgyárban dolgozó nő elmondta, hogy a Fideszre szavazott, és a településen azok, akik korábban így tettek, nem szégyenkeztek a háttér miatt. A településen megkérdezett kormánypárti szavazók hasonlóan vélekedtek, nem találták megbotránkoztatónak az Orbán-hátteret és a bögrét.

Ezzel szemben a kormánykritikus és a független helyiek másképp vélekedtek. Az egyik, egészségügyben dolgozó középkorú nő elmondta, hogy csak nevetnek az egészen.

A szövetkezetben dolgozó, 66 éves Ilona már keményebben fogalmazott: „Ez azért túlzás. Ha a forradalomról beszél a polgármester, akkor ne legyen ott Orbán képe. Ezen itt mindenki nevet. De nemcsak itt, ahogy hallom a decsieken nevetnek az egész országban” — fogalmazta meg véleményét a nő.

A friss nyugdíjas Mária arról számolt be, hogy a videó híre nem állt meg az országhatárnál.

A lányom, aki nyolc éve Skóciában él, felhívott, hogy náluk a decsieken nevetnek.

Kint sok magyar megnézte, a velük lakó lengyelek is megnézték, ők is nevettek. A telefon után megnéztem én is a filmet, mert addig nem láttam, és hát én is csak mosolyogtam” — mondta.

A több településen is húsüzletet működtető polgármesterről mint emberről az ellenzékkel szimpatizáló decsiek sem mondtak rosszat: dolgos, szorgalmas, igyekvő embernek tartják őt. Az egyik, általa üzemeltetett húsboltba is betértek a Népszava munkatársai, akik udvarias, kulturált kiszolgálással találkoztak.

A 2019-ben a szavazatok közel 51%-kal megválasztott Heberling Tibort nem érték el, helyette egy csőszerelőként bemutatkozó férfi vette fel a telefonját. Elmondta, hogy neki adta át a telefont a polgármester, aki majd eldönti, hogy visszahívja-e őket vagy sem.

A település egyik utcáján a polgármester felesége kiszállt autójából, és elmondta, hogy nem fogja visszahívni a hírlap munkatársait a férje. – „Ez az ő hite, hagyni kell, hadd csinálja!” — mondta.

Két, a kocsma mögött beszélgető férfi arról beszélt, hogy az ellenzék kekeckedése miatt lett ekkora ügy a videóból. Nem látták a filmet, de szerintük a korábban hatalmon lévő ellenzék csak lopni tudott.

Egy szőlőben dolgozó, ötvenes éveiben járó férfit megbotránkoztatott a videó. „Nem láttam a filmet, de hallottam róla.

Régen a Lenin-kép alatt vonultunk, most az Orbán-kép alatt. Ennyi.

Leszarom, az jobban izgat, hogy nincs eső, porlik a föld” — jelentette ki dühösen.

(Népszava nyomán)

Az ominózus videó itt tekinthető meg:

Valódi Hírek