Gyurcsány a XVIII. kerületi vakcinabotrányról: Ha fele olyan jól menne az oltás, mint a hazudozás, már a szobanövények is be lennének oltva

A DK elnöke kiállt Szaniszló Sándor mellett.

Beszámoltunk arról, hogy Szaniszló Sándor, a XVIII. kerület DK-s polgármestere csütörtökön azzal a hazugsággal került be a Fidesz propagandamédiájának híreibe, hogy visszaküldte a kerületnek kiszignált Sinopharm vakcinákat.

Ezzel szemben az igazság az, hogy azokat a kínai oltóanyagokat, amelyeknek beadására a háziorvosok nem találtak jelentkezőket,

maga a kormány hívta vissza a kerülettől.

Az esetre Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke is reagált Facebook-oldalán.

Gyurcsány azt írta:

„Ha a kormánynak csak fele olyan jól menne a tömeges oltás, mint a hazudozás, mára az összes háziállat és szobanövény is be lenne oltva a vírus ellen az egész országban.”

Bejegyzésében kiemelte, hogy hivatalos dokumentum bizonyítja,

„hogy a kormányhivatal kérte vissza a kínai vakcinákat, mert senkinek nem kellettek a kerületben, sok-sok telefonálgatással sem sikerült embert találni, aki beadatná magának. Ez a helyzet.”

„Nem hazudozni kell, hanem eleget tenni a polgármester kérésének: olyan vakcinával pótolni a visszakért kínait, amit az emberek be is adatnának maguknak, hogy haladjon végre az oltás és minél több embert mentsünk meg.

Főleg, hogy több ezer uniós vakcina porosodik a raktárban.”

— fogalmazott a DK elnöke.

(kiemelt kép: Blikk.hu)

Valódi Hírek