A kormány elvette a DK-s kerülettől a kínai vakcinákat, most azt hazudják, hogy a polgármester küldte őket vissza

Dolgozik a Fidesz hazugsággyára.

Szaniszló Sándor, a XVIII. kerület DK-s polgármestere csütörtökön azzal a hazugsággal került be a Fidesz propagandamédiájának híreibe, hogy visszaküldte a kerületnek kiszignált Sinopharm vakcinákat.

Ezzel szemben az igazság az, hogy azokat a kínai oltóanyagokat, amelyeknek beadására a háziorvosok nem találtak jelentkezőket, maga a kormány hívta vissza a kerülettől.

Szaniszló csütörtökön először a fentieket írta ki a Facebook-oldalára, hozzátéve, hogy Kásler Miklóstól azonnali oltóanyagpótlást kért, lehetőleg az EU-ban is elfogadott vakcinákból.

Orbán médiáját jószerivel letarolta az esetnek egy, a valóságot meglehetősen sajátosan értelmező verziója, amely szerint Szaniszló Sándor visszaküldte a kínai vakcinákat, a kerületiek pedig háborognak emiatt. Csak pár példa a címekből:

  • „Tömegfelháborodás alakult ki Pestszentlőrincen, mert Gyurcsány polgármestere elszállíttatja a kínai vakcinánat, inkább hagyja meghalni az embereket!” (Számok — a baloldali álhírek ellenszere Facebook-oldal)
  • „Kommunista tempó! A DK-s Szaniszló törölte a posztot, a kritikus kommentek szerzőit pedig folyamatosan tiltja!” (Ugyanott.)
  • „Visszaküldte a kínai vakcinát a DK-s polgármester, erről szóló posztját törölte” (Híradó.hu)
  • „Tömegfelháborodás alakult ki Pestszentlőrincen, mert a DK-s polgármester elszállíttatja a kínai vakcinákat” (Origo)
  • „Visszaküldte a DK-s polgármester a kínai vakcinákat, a lakók tiltakoznak” (Mandiner)

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója is felszállt a hazugságvonatra, ő azt írta Facebook-oldalán csütörtökön:

Gyurcsány Ferenc kiadta a parancsot: Minden eszközzel bomlasztani kell a vakcinák iránti közbizalmat.”

Szaniszló Sándor megelégelte a hazugságáradatot, és csütörtökön este egy bejegyzésben leírta, mi történt valójában, illetve mellékelte a Kormányhivatal levelét is, amelyben visszahívják a megmaradt kínai vakcinákat.

A bejegyzésből kiderül, hogy a kormánymegbízott arról értesíti a háziorvosokat:

a megmaradt Sinopharm vakcinákat elszállítják a praxisokból.

„Az, hogy ezek a vakcinák azért maradtak meg, mert a kerületi páciensek nagy része egyszerűen visszautasította azt, és az elhibázott oltási rendszer alapján azok sem kaphatják meg, akik viszont elégedettek lennének vele, nem szerepel a kormány oltási elképzeléseinek legfontosabb szempontjai között.”

— írta Szaniszló. Hozzátette, elege lett abból, hogy a kerületiek egészségét a Fidesz játékszerként használja, ezért tájékoztatta egy csütörtök reggeli posztban a kerületieket az eseményekről.

„Erre ugrott rá, szintén politikai haszonszerzés reményében a Fidesz kerületi politikusa, aki meghazudtolva a kormánymegbízottat, tudatosan félrevezeti a kerület közvéleményét.

Eddig kértem, most határozottan felszólítom Lévai Istvánt és a Fideszt, hogy fejezze be a hazugságok terjesztését, fejezze be az egyébként is botrányos oltási káosz további gerjesztését, fejezze be a kormányhivatal meghazudtolását.”

— folytatta a bejegyzést Szaniszló, majd határozottan felszólította Lévait, hogy segítsen elérni, hogy semmilyen vakcinát

ne szállítsanak el sehova,

a már elszállított vakcinákat pótolják, és segítsen a kerületiek oltásának gyorsításában.

Szaniszló a bejegyzésben azt is elárulta, hogy az eredeti, csütörtök reggeli posztot a trollok miatt törölte, akik ellehetetlenítették a moderálást.

Közölte, hogy a hazugságot terjesztő pártlapokat be fogja perelni.

A polgármester a Telexnek azt is elmondta az üggyel kapcsolatban, hogy a kerülethez érkezett 2680 adag Sinopharm vakcinából több százat nem sikerült beadni a bizalmatlanság miatt.

„A kínai vakcinák beadásához 3-4 telefonhívásra volt szükség, 2600 oltóanyaghoz 9-10 ezer hívást kellett indítani úgy, hogy nem tudták az összeset beadni”

— mondta. Ezeket a megmaradt vakcinákat szállítja el tehát a kormány, Szaniszló kifejezett kérése ellenére, miközben a kormánymédia minden platformon azt terjeszti, hogy a DK-s polgármester szállíttatja el a megmaradt oltóanyagokat.

Szaniszló teljes bejegyzését itt tudod elolvasni:

(kiemelt kép: e15.cz)

 

Valódi Hírek